Haberler

Haberler

"From Ashes" Belgeseli - Orman Yangınları, Arılar ve Küllerden Yeniden Doğuş Süreci...

TAİDER Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sorumluluk Komitesi'nin "Sürdürülebilirlik" alanında çalışma yapan kurumların desteklenmesi ve bu alanda farkındalığın artırılması yönündeki calışmaları çerçevesinde "From Ashes" projesine desteklerinizi bekliyoruz!

"From Ashes" Belgesel Filmi Ne Anlatıyor?

From Ashes, Türkiye'nin devam eden orman yangını krizi kapsamında ekolojik eylem için afet yönetimi planını araştıran canlandırıcı (regenerative) yaklaşımı temel alan bir belgesel filmdir. Canlandırıcı hikaye anlatımı, ekoloji ve insan refahını sistematik olarak canlandırmayı amaçlayan bir hikaye anlatımı felsefesidir. Bu belgesel, Türkiye orman yangını krizi için çözümler ve değişim girişimleri ile farkındalık yaratmayı, iş birliği yapmayı ve ve mevcut kaynaklar ile aksiyon almayı odağına alıyor. Hikayenin ana amacı, Türkiye'de afet yönetimi ve canlandırıcı girişimleri yönlendiren hem merkezi hem de merkezi olmayan girişimleri desteklemek; geleneksel ve yenilikçi yaklaşımlarla, orman yangını felaketleri öncesinde hazırlık, sırasında müdahale ve sonrasında canlandırma yapmak.

Projeye, 2021 Türkiye orman yangınlarından hemen sonra başlandı ve en az iki yıllık orman yangını mevsiminde afet yönetimi ve canlandırıcı (regenerative) gelişmeleri paylaşmak amacıyla o zamandan beri film yapım aşamalarına devam ediliyor.

Neden "From Ashes"?

Türkiye tarihinin en yıkıcı orman yangını felaketinden sağ kurtulan Türk arıcılarının ve köylülerinin hikayesinden başlayarak, karşılaşılan ekolojik felaketler, insani bir şekilde ve birlikte olmaya davet ederek ele alınıyor. Orman yangınlarının mevsimsel bir kesinlik haline gelmesiyle, yerel halklar, orman toplulukları ve doğal sakinleri için umut aranıyor ve yeşertiliyor.

Desteğinizle Ne Olacak?

Hedefimiz kitle fonlaması ile canlandırıcı (regenerative) yaklaşımın temeli olan, bulunduğun yerden başla ve topluluklarla birlikte yarat, farkındalığı artır, etkiyi büyüt ve birlikte yayıl adımları ile organik bir süreç başlatmak. Armağanlarımızın tamamı bu farkındalığı artıracak ve katılımcıları bir parçası olmaya davet ederek bu misyonun elçileri hale gelmelerini kolaylaştıracak şekilde tasarlandı. Destekleriniz, filmin prodüksiyon ve post-prodüksiyonunun tamamlanmasını, Türkiye’den başlayan bu yaklaşımın dünyaya örnek olmasını sağlamak için önem taşıyor. Projenin ihtiyacı olan destek rakamına ulaşabilmesi ve küllerden birlikte yeniden doğmamız için maddi katkılarınızın yanı sıra, kampanya duyurusunu kendi çevrenizde ve sosyal medyanızda da #fromashes ve #fromashesfilm etiketleri ile paylaşabilirsiniz.                

Canlandıran Ödül İş Birliği

Kampanyanın ödülleri için, nesli tükenmekte olan hayvanlar üzerinden insanın  kırılganlığını ve yalnızlığını otoportreler ile anlatan mural sanatçısı No More Lies ve Avrupa Birliği ülkeleri markaları için sürdürülebilir deneyim tasarımı ve üretimi yapan Ereks Garment ’in dünyanın en önemli arı coğrafyalarından biri olan Türkiye'deki türlere odaklanan “Beematters” sanat konseptleri ile oluşturulan hediyeleri ve etki platform ortağı RegenerateX’in “canlandırıcı hikaye anlatımı” atölyesi sizlere sunuluyor. Bu misyonda birlikte öğrenmek, başta arılar olmak üzere hayatın tüm canlılarına olan sevgiyi sanat ve canlandıran iş birlikleri ile yaymaya niyet ediliyor.

Belgesel tanıtımını izlemek ve bu misyonun gerçekleştirilmesinde katkıda bulunmak isterseniz lütfen tıklayınız.

TANITIM VİDEOMUZU İZLEYİN

ÜYELERİMİZ

Kurumsal Üyelerimiz

E-Bülten Aboneliği