Başkan'ın Mesajı

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, “Ailede Birlik, İşletmede Sürdürülebilirlik” söylemiyle Türkiye’deki aile şirketlerinin nesiller boyu devamlılığına önderlik etmek misyonuyla 2012 yılında kuruldu. Bu anlayışla bugün Türkiye’nin her bölgesinden 216 aile şirketi ve 728 aile üyesine ulaşmış durumda.

Varlık sebebimize bağlı olarak belirlediğimiz hedefleri gerçekleştirmek üzere kuruluşumuzdan bugüne pek çok proje ve etkinliğe imza attık. Dokuz yıllık bir sürede 300’ü aşkın etkinliğimizde 10 binin üzerinde kişiye dokunarak Türkiye’deki aile işletmelerinin gündemini yansıttık, oluşturduğumuz güvenli platformlarda birbirimizden öğrendik. Paydaşı olduğumuz sivil toplum örgütleri, odalar ve üniversitelerle ortak düzenlediğimiz etkinlikler ve eğitimlerle pek çok aile şirketi sahibi, sivil toplum kuruluşu yöneticisi, konusunda uzman akademisyen ve danışman ile bir araya geldik; farkındalık ve bilgilendirme panelleri, seminerler ve söyleşiler gerçekleştirdik. Tüm bu çalışmalarımızın sonucunda aile şirketlerinin farkındalığını artırabildiysek ve sürdürülebilirlik yolculuklarında onlara ilham verebildiysek ne mutlu bize.

Derneğimiz ilk günden itibaren sadece Türkiye’ de değil, 15000 aile şirketi üyesinin yer aldığı merkezi İsviçre’de olan Uluslararası FBN paydaşı olarak da kuruluşundan bu yana gururla  büyük bir ivmeyle büyüyor. Bugüne kadar etkin olmamızda emeği geçen tüm başkanlarımıza, yönetim kurulumuza, dernek üyelerimize ve işbirliği içinde olduğumuz sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve diğer paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni dönemizde de kurucularımızdan devir aldığımız misyonla paydaşlarımızla işbirliklerimizi arttırarak sürdüreceğiz.

TAİDER’in en önemli sorumluluklarından biri, aile işletmelerinin sürdürülebilirliği. Aile şirketlerinin nesilden nesile güçlü ve sürdürülebilir büyümeyi yakalayabilmesi için; aile, iş ve ortaklık dinamiklerinden oluşan üç boyutun dikkate alınması gerektiğini ve bu üç boyut üzerinde çalışmaları için emek, kaynak ve zaman ayırmalarının şart olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Bu bağlamda bu bilincin artması için çalışıyoruz. Bundan sonraki dönemde de hedeflerimize büyük bir heyecanla koşacağız. Yapacağımız araştırmalarla aile şirketlerine yön vermeye ve ışık olmaya devam edeceğiz.

TAİDER olarak iş dünyası platformlarıyla olan işbirliğimiz ve düzenli istişarelerimizin, ülkemizin ekonomik kalkınması için atılan sosyal adımlara güç verdiğine inanıyorum. Üyelerimizin, temsilcilerimizin ve tüm kadrolarımızın destekleriyle aile işletmelerinin sürdürülebilirliğini devam ettirme ve yükseltme misyonumuza yeni projelerimizle kararlılıkla devam edeceğiz.

Sivil toplum kuruluşları için son derece önemli olan komite olarak adlandırdığımız çalışma gruplarımızla yeni dönemde de TAİDER misyonuna uygun etkinlik ve projeler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Üyelerimiz arasında etkileşimin ve aidiyetin güçlendiği, ortak akıl ile yol alacağımız çalışmalarımızın TAİDER’in ve ülkemiz aile şirketlerinin gelişimine bu dönemde de büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz.

2021-2023 döneminde görev alan tüm yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerime, komite ve il temsilciliklerime yeni görevlerinde başarılar dilerken tüm üyelerimiz ile birlikte pandemiden uzak, bol paylaşımlı ve keyifli yeni etkinliklerimizde görüşmeyi diliyorum.

Bu vesileyle tüm geçmiş dönem başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerine bugüne kadar elden özenle taşıdıkları bu değerli miras ve emekleri için tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Tekin URHAN