Değerli Üyelerimiz,

2012 yılında, aile şirketlerinin sürdürülebilirlik yolculuğunda farkındalık yaratmayı amaçlayarak bir araya gelen aile şirketi sahibi 40 kurucu üyemizin hayata kazandırdığı TAİDER ailesi sizlerin de katkılarıyla her geçen gün büyüyor.

Ülkemizin aile şirketlerinin gelecek nesillere devrinde en başarılı ülke olmasını sağlamak vizyonu ile bugün 181 aile şirketi ve 600 aile üyesi ile aile işletmelerimizin dolayısıyla ülke ekonomimizin güçlü ve sürdürülebilir büyümesi için 7. faaliyet yılımızda çalışmalarımıza devam ediyoruz.

TAİDER olarak bugüne kadar çeşitli illerde yaptığımız etkinlik ve toplantılarla yaklaşık 8016 kişiye ulaşarak “Ailede Birlik İşletmede Sürdürülebilirlik” söylemini paylaşma fırsatına sahip olduk. Paydaşı olduğumuz sivil toplum örgütleri, odalar ve üniversiteler ile ortak düzenlediğimiz etkinliklerde pek çok aile şirketi sahibi, kurum yöneticisi ve akademisyenle bir araya geldik. Önümüzdeki dönemde de paydaşlarımızla ortak çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Türkiye’deki aile işletmelerinin nesiller boyu gelişmesi, ülkemiz ekonomisinin daha sağlıklı ve kalıcı büyümesine destek olmak amacıyla 2012 yılında kurulan ve 65 ülkede örgütlenmiş, farklı sektörlerden 3700 aile şirketinin üye olduğu İsviçre merkezli Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (FBN-I, Family Business Network International) üye ülkeleri arasında TAİDER Türkiye gerek üye sayısı gerekse üyelerine sunduğu faaliyetleri açısından liderliğini korumaya ve ülkemizi en onurlu şekilde temsil etmeye devam edecektir.

TAİDER 6. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi’ni "Aile Şirketlerinin Olumlu Etkileri: Sorumluluk, Esneklik, Yenilenme" temasıyla İstanbul'da Kasım 2018’de yüksek bir katılımla gerçekleştirdik. Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ümit Boyner’in ana konuşmacı olacağı 7.Zirvemiz ise “Değişim Rüzgarını Yönetmek” teması ile İstanbul’da 01-02 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. Aile şirketi sahibi dostlarımızı, gelecek nesillerimizi ve tüm paydaşlarımızı bu zirvede bizlerle birlikte olmaya, aile şirketlerinin sürdürülebilirlik yolculuğunda bilgi ve deneyim paylaşmaya davet ediyoruz.

2017 yılında hayata geçirilen Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Projemiz ile aile şirketlerimizin sürdürülebilirlik yolculuğunda en iyi uygulamaları teşvik etmeyi ve paylaşarak öğrenmeyi hedefledik. Şu ana kadar Kuzey Yıldızı Ödülleri sürecine dahil olan aile şirketlerinin değerli kazanımları ve olumlu bildirimleri sayesinde aile şirketlerinin sürdürülebilirlik yolculuğunda doğru adımlar attığımıza inanıyorum.

TAİDER Akademi çatısı altında 2017 yılında başlayan eğitim programlarımız farklı uzmanlık alanlarına yayılan eğitim modülleri ile devam etmekte. TAİDER Akademi eğitim modülleri konularında uzman akademisyenler, profesyoneller ve üye ailelerden oluşturulan Akademi Yürütme Kurulu tarafından aile şirketi sahipleri ve gelecek nesillerinin ihtiyaçlarına özel tasarlanmakta ve eğitimlerin bir bölümünde de aile deneyimlerine yer verilmektedir. Şu ana kadar İstanbul, İzmir ve Manisa illerinde gerçekleştirdiğimiz eğitimlerle, aile işletmelerine nesiller boyu sürdürülebilirlik yolculuğunda ışık tutarken katılımcılarımızdan aldığımız bildirimlerle çalışmalarımızı geliştirerek güçleniyoruz.

Türkiye ekonomisine önemli katkıları olan aile şirketlerimize ulaşarak aile şirketlerine özel hazırlanmış makale ve çeşitli içerikler ile bilgiyi yaymak amacıyla hazırlanan dönemsel yayınımız İş’Te Aile Dergisi’nin 4. Sayısı mayıs ayında okuyucularla buluştu.  Şu ana kadar basılı olarak 6500 ve dijital ortamda 10.000’ den fazla aboneye dağıtılan dergimiz yenilenen içeriği ile önümüzdeki dönemde de bizlerle birlikte olacak.

TAİDER Sanat Projesi kapsamında bu yıl hayata geçirdiğimiz TAİDER Forum Tiyatro ile aile şirketlerini ilgilendiren konularda üyelerimizin sanat aracılığıyla kendilerini ifade etmelerine farklı illerde sergilenecek oyunlarla ortam yaratmayı amaçladık. Oyuncu kadrosunun TAİDER gönüllü üyelerinden oluştuğu “Devr-i Oyun/cak” Forum Tiyatro etkinliğimizde günlük yoğunluğumuz içinde de olsa sizlerle keyifli bir molada buluşmayı istiyoruz.

TAİDER’in bu başarılı yolculuğunda geldiği noktada çok büyük emeği olan Kurucu Başkanımız Sayın Şerife İNCİ EREN’e, geçmiş dönem başkanlarımız Sayın Sumer TÖMEK BAYINDIR ve Sayın Aydın ÖĞÜCÜ’ye, geçmiş dönem tüm yönetim kurulu üyelerimize, komite başkanlarımız ve üyelerine, il temsilcilerimize yolculuğumuzdaki üstün gayretleri ve katkıları için teşekkür ederim.

Aile işletmelerinin güçlü ve sürdürülebilir büyümesini destekleyerek ekonomimize dolayısıyla toplumumuzun refah düzeyine Derneğimiz aracılığı ile sağladığımız etkinin artarak çoğalması dileklerimle saygı ve sevgilerimi sunarım.

Candan ÇİLİNGİROĞLU

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği