Misyonumuz (Varlık Sebebimiz):

"Ailede Birlik işletmede sürdürülebilirlik" söylemi ile ülkemiz aile şirketlerinin nesiller boyu devamlılığına önderlik etmek.

Vizyonumuz (Hedefimiz):

Ülkemizin, aile şirketlerinin gelecek nesillere devrinde en başarılı ülke olmasını sağlamak.

İlkelerimiz:

• Aile şirketlerinin kurumsallaşması ve kurumsal yönetim ilkelerine inanır ve destekleriz.
  • Aile şirketlerinde aile üyelerinin birbirine bağlılık, güven, takdir, açık iletişim içinde olmaları ve birlikte zaman geçirmelerinin aile şirketlerinin devamlılığı için önemli unsurlar olduğuna inanırız.
  • Aile üyelerinin birlikte emek vererek hazırladıkları şirket politika ve kurallarının her ailenin kendi değeri, inançları, felsefesi ve ilkelerinin yansıması olmasına değer verir ve saygı duyarız.
  • Doğruluk ve şeffaflığı, tüm süreçlerde ve ilişkilerde öncelikli değerler olarak kabul ederiz.
  • Dernek üyelerimiz arasında güvenin ve paylaşımın önemine inanır, mahremiyete, dernek üyeliğinin ticari kaygı ve menfaatten uzak tutulmasına, üye bilgilerinin gizliliğine azami önemi veririz.

Amaçlarımız:

• Ülkemizdeki aile şirketleri arasında, geçmiş deneyimlerin, bir güven ortamı sağlanarak paylaşılmasına ve şirketlerin birbirlerinden öğrenmelerine olanak yaratmak,
  • Aile, ortaklık ve iş arasındaki dinamik ilişkiyi doğru bir şekilde anlamak ve yönetmek için üyelerimize platform yaratmak,
  • Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (Family Business Network International-FBN) paydaşı olarak dünyadaki deneyimi ve olanakları üyelerimizle paylaşmak, Türkiye’yi bu örgütte temsil etmek,
  • Aile işletmelerinin özgün gereksinimleri ve yararlarına uygun yönetim ilkeleri hakkında bilgiyi üretmek, teşvik etmek ve yaymak,
  • Ülkemizin aile şirketlerinin kurumsallaşmasını ve karlı sürdürülebilir büyümesini destekleyerek, ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak,
  • Aile şirketlerinin sorun ve ihtiyaçlarını, düzenleyici ve kanun yapıcı kurumlara duyurmak, önerilerde bulunmak,
  • Aile şirketleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek ve itibarını yüceltmek

Üyelik Şartları

• Her türlü üyelik için ortak koşul en az 1 nesil aile şirketi, işletmesi veya serbest meslek kuruluşu olmak ile bu sayılanlarda doğal kurucu ve/veya hissedar ya da pay sahibi olmak ve/veya doğrudan şirketi kuran kişinin eşleri, aile fertleri, çocuğu ya da çocukları olan bir ailenin mensubu olmaktır.

• Üyelik başvurusunda bulunan adayın resmi üyelik işleminden önce en az 3 toplantıya katılımı aranır.

• Resmi üyelik kaydı Yönetim Kurulu kararının üyeye yazı ile bildirilmesi ardından giriş aidatının ödenmesi ile kesinlik kazanır.

• Gerçek ve tüzel kişiler derneğe üye olabilir.

• Tüm üyelikler, TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu onayı doğrultusunda gerçekleşir.

• Aday üyelerin değerlendirme süresi yaklaşık 30 gündür.

• Tüzel kişiler, temsilci ve bildirilen 4 üyesi (toplam 5 kişiye kadar) ile derneğin faaliyetlerinden

yararlanabilirler.

• Derneğe üye olabilmenin koşulları aşağıda belirtilmiştir.

BİREYSEL ÜYELİK (GERÇEK KİŞİLER AÇISINDAN)

Dernek üyeliğinin gerektirdiği her türlü yükümlülükleri yerine getirmiş ve üyelik sorumluluğu ile haklardan yararlanan gerçek kişilerdir.

Üyenin hakları; gereken koşulları içermek kaydı ile,

• Her türlü göreve aday olmak ve oy kullanmak; yükümlülükleri ise;
  • Özel ve genel toplantılarına katılmak,
  • Dernek tüzüğüne uymak,
  • Ödentilerini zamanında ödemek,
  • Amaç ve hizmet konularına bağlı olarak gereken çabayı harcamak,
  • Derneğin toplum içindeki olumlu görüntüsünü sürdürmek ilkelerini içerir.
  • Dernekten çıkan veya çıkarılan üye, dernek malvarlığında hak iddia edemez.
KURUMSAL ÜYELİK (TÜZEL KİŞİLER AÇISINDAN)
  • Tüzel kişiler, Yönetim Kurulu başkanı veya temsille görevlendireceği kişi aracılığı ile oy kullanır.
  • Bu kişinin başkanlık veya temsil görevi sona erdiğinde, tüzel kişi adına oy kullanacak kimse yeniden belirlenir.
  • Tüzel kişi üyelerin de sadece bir oy hakkı bulunmaktadır.
  • Tüzel kişi adına temsil yetkisini kullanacak kişinin Derneğin gerçek kişi üyeler için öngördüğü üyelik koşullarını haiz olması gerekmektedir.
  • Her tüzel kişi için bu kurum hesabına faaliyet gösteren en fazla beş (5) gerçek kişi
  • Derneğin faaliyetlerinden faydalanabilir.
  • Ancak tüzel kişiliğin temsilinde yukarıdaki hükmü saklıdır.
F- ÜYELİK BEDELLERİ

BİREYSEL ÜYELİK

• Giriş ödentisi : 6000 TL.
  • Yıllık aidat : 2250 TL.

KURUMSAL ÜYELİK

• Giriş ödentisi : 8000 TL.
  • Yıllık aidat : 2250 TL.

*Üyelik bedelleri 2018 yılı için belirlenmiştir.

TAİDER BANKA HESAP NO:

• Aile İşletmeleri Derneği