Forum Tiyatro İzmir Gösterisi

09 Mayıs 2019 Perşembe

Kayıt için lütfen tıklayınız.

“Devr-i Oyun/cak” bir aile şirketinin öyküsüdür. Nesiller arası ilişkileri ve iletişimi merkeze alan öykü, Forum Tiyatro (Doğaçlama Tiyatro) şeklinde sahneye konulmuştur. Canlandırılan vaka, seyircilerin fikirleriyle doğaçlanarak şekillendirilecektir.

09 Mayıs 2019 Perşembe günü İzmir’de, TAİDER üyelerinden oluşan doğaçlama tiyatro grubunun gerçekleştireceği gösterimizde siz de bizimle beraber doğaçlamalara yön vermeye ne dersiniz?

Tarih: 09 Mayıs 2019, Perşembe

Yer: Yaşar Üniversitesi, Rektörlük Konferans Salonu, Bornova, İzmir

Saat: 19.30 – 21.00

Forum Tiyatro Hakkında:

Forum Tiyatro; halkı bilinçlendirmek ve insanları eğitmek ya da belli bir konuda düşündürmek için Brezilyalı tiyatrocu Augusto BOAL tarafından geliştirilen bir doğaçlama tiyatro modelidir.

Ele alınacak konuyla ilgili toplumu/hedef kitleyi ilgilendiren ve mümkünse yaşantılarına dayalı bir problem durumu bulunur. Bu probleme uygun 10-15 dakikalık bir ön oyun oluşturulur. Sahneleme sürecinde yukarıda belirtilen ön oyun oynandıktan sonra forum bölümüne geçilir. Bu bölümde moderatör gelir ve seyircilere sorular sorarak problem durumunun nasıl çözüleceği hakkında fikir alışverişinde bulunur. Sonra seyircilerin fikirleri oyuncular tarafından doğaçlanarak probleme çözüm bulunmaya çalışılır.

TAİDER üyelerine ücretsizdir.
Tam bilet: 30,00 TL
Öğrenci bileti: 15.00 TL

Gösteri bilet ödemesi için banka bilgileri:
Hesap Adı : Aile İşletmeleri Derneği
Banka Adı : Garanti Bankası