TAİDER Next Gen Now Gen Zirvesi 2024, Kapadokya

17 Mayıs 2024 Cuma Kapadokya, Nevşehir

Next Gen ve Now Gen üyelerimize özel, her yıl farklı bir lokasyonda düzenlenen Next Gen Now Gen Zirvemizi bu sene Kapadokya'da gerçekleştirdik!

Zirvemizin ilk gününün açılışı Next Gen Komitesi Eş Başkanı Rana Yiğitbaşı’nın Var Olmak: Ben Bize Yolculuk temasını katılımcılarımıza açıklamasıyla ve Next Gen Komitesi Eş Başkanı Süleyman Çalışkan iki gün sürecek Zirve programımızı paylaşmasıyla başladı. Ardından, kendilerini kısaca tüm gruba tanıtan katılımcılarımız, Nadya Kaya liderliğinde bir “Tanışma Çemberi” gerçekleştirip birbirlerini ve duygularını biraz daha yakından tanıdı. Sonrasında ise Zirve’nin ilk eğitim seansı olan, Şebnem Ergül hocamız ile “Ben Kimim: Yaşam Senaryomuz ve Kişiliğimiz” başlıklı eğitim gerçekleşti. Dileyen katılımcılarımız Nevşehir’in sokaklarını gezerken, diğer katılımcılarımız Nevşehir’in tarihi dükkanlarından birine giderek işin ustalarından çömlek yapımı üzerine derin bir bilgilendirme dinledi, sonrasında da bizzat kendilerinin deneyimlediği bir atölye gerçekleştirdi. Yoğun geçen ilk gün, şehrin en güzel manzaralarından birine sahip Elai Restoran’da tüm katılımcıların yer aldığı şık bir yemeği ile taçlandırıldı.

Kapadokya’da 1990 yılından beri gerçekleştirilen Sıcak Hava Balonu Turu’nu üyelerimiz Next Gen Now Gen Zirvesinin ikinci günü sabahında deneyimledi. Gün ışıkları etrafı aydınlatmaya başlarken uçuşa hazırlık için alanda yerini alan üyelerimiz, yüksek tempolu şehir yaşamından uzaklaşarak bir saat süren balon turu esnasında büyüleyici bir manzaraya tanık olarak unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Next Gen ve Now Genler olarak, Zirvemizin ikinci gününü dolu dolu geçirdik. Sabah erken saatlerde vücudumuzu ve zihnimizi rahatlatmak amacıyla güne Nadya Kaya liderliğinde yoga ile başladık. Ardından, Şebnem Ergül eğitmenliğinde üç seanslık yoğun bir eğitim süreci geçirdik. “Duygusal Zekamız ve İlişki Tarzlarımız”, “Ekip İçindeki Ben; Güvenli Davranış ve Etkin Geri Bildirim”, “Gelecekteki Ben; Keşif Becerisi ve KIDA Çalışması” başlıklı oturumlarda hem eğitmenimizin değerli bilgi birikimini dinledik hem de interaktif olarak katılım gösterdik. Ve Gelecek-Şimdi Sohbetleri projemizin bir seansını da burada gerçekleştirildi ve Next Genler ve Now Genler arası deneyim paylaşımı yapıldı. Bir rehber eşliğinde Kızıl Çukur Vadisi’nde yaklaşık 4 kilometrelik bir doğa yürüyüşü yaparak şehirden uzaklaştığımız bu süreçte muhteşem manzaralara tanık olduk.
Günün son aşaması olarak tüm katılımcılarımız ile güzel bir akşam yemeği ve eğlence düzenleyerek günün tüm yorgunluğundan arındık.

Next Gen ve Now Gen Zirvemizin son gününe de rahat ve açık bir zihin ile başlayabilmek adına programımızın başında yoga ve meditasyon vardı. Huzur ve sessizlik dolu bir saatin ardından, Noa Zola önderliğinde “Bir Şamanın gözünden Benden Bize Yolculuk” ile iç farkındalıklarımızı arttırmak adına bir seans gerçekleştirdik. Rüyalarımızın bilinçaltımız ile bağlantısı ve rüyaları yorumlamak hakkında birçok bilgi öğrendiğimiz “Bir Rüya Terapistinin Gözünden Rüyaları Anlamak” oturumu ise Ali Rıza Duru eğitmenliğinde gerçekleşti. Etkinliğimizin ilk günü açılışını yaptığımız gibi, son aşama Nadya Kaya liderliğinde bir kapanış çemberi oluşturduk, kendimize bir adım daha yaklaştık ve böylece etkinliğimizi tamamladık.

Etkinliğimizde emek veren tüm eğitmenlerimize, komite üyelerimize ve katılımcılarımıza teşekkür ederiz.