Etkinlikler

Etkinlikler

Kreiken Rasathanesi Gezisi

24 Haziran 2019 Pazartesi Ankara

TAİDER Ankara, Gökyüzü Keşfinde

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği tarafından 24 Haziran’da Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi’ne ziyaret düzenlendi. Katılımcılar, gökbilim sunumu ve rasathane müze gezisinin ardından Coude Binası’nı ziyaret ederek gökyüzünü teleskopla izledi.

Türkiye'deki aile işletmelerinin nesiller boyu gelişmesine ve ülke ekonomisinin daha sağlıklı, istikrarlı büyümesine destek olmak amacıyla kurulan TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, aile şirketi sahipleri ve gelecek nesil üyelerinin katılımıyla Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi’ni ziyareti etti.

Astronomi ve uzay bilimleri alanlarında bilimsel araştırma ve uygulama çalışmalarının yapılmasına destek vermek amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşan TAİDER Ankara İl Temsilcisi ve Güven Hastahanesi ikinci nesil üyesi Nüket Küçükel, Türkiye’deki aile şirketlerini biraraya getiren bir sivil toplum örgütü olarak TAİDER’in bugün 185 aile şirketi ve 620 aile üyesine pek çok farklı etkinlikler düzenlediğini ve bunların arasında bilim, sanat ve kültürel gezilerin de yer aldığını söyledi.

Hollandalı astrofizikçi Prof. Dr. Egbert Adriaan Kreiken’in 1954 yılında gerçekleştirdiği uzun araştırmaların sonunda Ankara’nın 18 km güneyinde Ahlatlıbel mevkiinde bir bölgeyi gözlemevi yeri olarak seçmesinin ardından başlatılan proje, 1963 yılında tamamlandı ve gözlemevi açıldı.

TANITIM VİDEOMUZU İZLEYİN

ÜYELERİMİZ

Kurumsal Üyelerimiz

E-Bülten Aboneliği