Events

Events

TAİDER Forum Tiyatro "Hal'den Ne Hale" Gösterimi 2024

Thursday, May 23, 2024 İzmir

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği toplumsal meselelere ve işletmelerde yaşanan zorluklara dikkat çekebilmek amacıyla 23 Mayıs 2024 Perşembe günü İzmir Yaşar Üniversitesi Rektörlük Binası Büyük Salonu’nda Forum Tiyatro Halden ne Hale?” Gösterimine ev sahipliği yaptı. Erdem Eren yönetmenliğinde TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Üyelerinin sahnede doğaçlama olarak ortaya koyduğu gösteri, seyircilerden büyük ilgi gördü.

Sürdürülebilirlik çalışmaları, aile şirketlerinin nesilden nesile devri ve iş modellerine destek olan TAİDER Aile İşletmeleri Derneği 23 Mayıs Perşembe günü, Yaşar Üniversitesinde Halden ne Hale?” adlı Forum Tiyatro oyununun ilk gösterimine ev sahipliği yaptı. Geniş katılımlı açılış kokteyli ile gerçekleşen gösterimde TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Üyeleri; Mustafa Bayındır, Onur Eren, Neşe Gök, Hatice Tecim, Tuğçe Gülcüler, Sevilay Gülcüler, Gülesin Atalay, Bengi Şen ve Rojda Tekinalp performanslarını sergiledi.

Meselelere ‘sanatsal bakış’

Öğretim Görevlisi Erdem Erem’in yönettiği; Ayşegül Eroler, Mine Özbek’in yönetmen yardımcılığını üstlendiği 2023 yılından beri hazırlanan oyunda, aile içi ilişkilerden jenerasyon farklılıklarına, devir teslim süreçlerinden iletişim zorluklarına, sürdürülebilirlikten yaşam mücadelesine kadar geniş bir yelpazede işletmelerdeki çeşitli problemler sanatın dönüştürücü gücüyle ele alındı.

Sahnede doğaçlama olarak gerçekleşen oyunda, seyircilere sorunlara nasıl çözüm bulunabileceği hakkında sorular soruldu ve alternatif çözümler eşliğinde tiyatro oyunu sergilendi. İzleyicilerin sorunlara karşı empati kurmasına, çözüm yolları üretmesine ve toplumsal değişime katkıda bulunmasına ışık tutan oyunun ikinci gösterimi 5 Haziran 2024 Çarşamba günü Yaşar Üniversitesi Büyük Etkinlik Salonu’nda gerçekleşecek. Oyun İzmir’den sonra farklı illerde de TAİDER üyeleriyle ve aile işletmeleriyle buluşaca

"Dünyada ilk ve tek olan bu projeyi Japonya’da anlatacağız“

Sözlerine kendilerine sahnesini açan Yaşar Üniversitesi ve provalar için alan desteği veren EN Hotel'e teşekkürlerini sunarak başlayarak TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Olten "Sanatın gücünü keşfettiğimiz projelerimizden biri de Forum Tiyatro. Aile işletmelerinin yaşadığı sorunları sahnede izliyoruz ve gönüllü üyelerimizden oluşan oyuncuları yönlendirerek bu sorunları çözmeye çalışıyoruz. Dünyada ilk ve tek olan projemizi bu yıl Japonya'da Family Business Network Global Zirvesi'nde anlatmak üzere davet aldık ve diğer ülkelere örnek uygulama olarak tanıtmaktan mutluluk duyacağız” dedi.

“Hal’den ne Hale?” gösterimi oyuncularından Tuğçe Gülcüler "Forum Tiyatro sayesinde iletişim yeteneklerimi geliştirdiğime inanıyorum. Yaşanan sorunun cevabını sahnede canlı olarak aramamız; odaklanma, etkili dinleme, hemen harekete geçme ve ekiple uyumlu hareket etme gibi yeteneklerimi geliştiriyor. Bireysel kazanımlarımın yanı sıra yaşanan sorunların ortak olduğunu görmek ve kolektif bilinçle çözüm aramak aile işletmelerimizin sürdürülebilirliği için somut faydalara sebep oluyor" ifadelerini kullandı.  

WATCH OUR INTRODUCTION VIDEO

OUR MEMBERS

Corporate Members

E-Newsletter Subscription