Events

Events

Dalgalı Denizde Aile Şirketlerinden Hikayeler-4

Tuesday, May 12, 2020

Etkinliğin video kaydınız izlemek için lütfen tıklayınız.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği’nin  “Dalgalı Denizde Aile Şirketlerinden Hikayeler” konulu çevrim içi etkinliği gerçekleşti. Servo Capital Yönetim Kurulu Başkanı ve TAİDER üyesi Kaan Kiziroğlu’nun oturum yöneticiliğini  yaptığı etkinliğin konuğu, Petroyağ Endüstriyel Yağlar Yönetim Kurulu Üyesi ve TAİDER Yönetim Kurulu Üyesi Serra Koyuncu oldu. Bu süreçte hem müşterileri hem de tedarikçileriyle görüşerek kimseyi mağdur etmeyecek şekilde işlerine devam ettiklerini belirten Koyuncu, çalışanlarına da işten çıkarma olmayacağına dair vaatte bulunduklarını söyledi.

Türkiye’deki aile şirketlerinin kurumsallaşmasını ve kârlı sürdürülebilir büyümesini destekleyerek, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, “Dalgalı Denizde Aile Şirketlerinden Hikayeler’’ çevrim içi etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinliğin oturum yöneticiliğini Servo Capital Yönetim Kurulu Başkanı ve TAİDER üyesi Kaan Kiziroğlu üstlenirken, konuğu ise Petroyağ Endüstriyel Yağlar Yönetim Kurulu Üyesi ve TAİDER Yönetim Kurulu Üyesi Serra Koyuncu oldu.

Şirketin 27 yıl önce babası Ünal Soysal tarafından endüstriyel alanlardaki yağlama faaliyetleri için kurulduğunu söyleyen Serra Koyuncu, 27 yılın sonunda Türkiye endüstriyel yağ pazarının yüzde 11’ine hizmet eden, 14’ten fazla sektöre ara hammadde tedarik eden, bu alandaki öncü firmalardan biri olduklarını dile getirdi.

Şirket olarak krizlere ve anlık değişimlere çok hazırlıklı olduklarını söyleyen Koyuncu, “14’ten fazla sektöre ürün tedarik ediyoruz. Farklı dinamikler ve tüketici davranışları söz konusu. Bunlar da günün sonunda bizlere geribildirim olarak dönüyor. Bu gelen bilgiler ışığında elimizdeki stok ve gelecek ürünlerle beraber tahmini bir tedarik yönetimi yapıyoruz. Tabii bunları yaparken tedarikçilerimizle de görüşüyoruz. Çoğu ürünlerimiz ithalata dayalı ve büyük bir çoğunluğu da Asya’dan, yani koronavirüsün merkezinden. Bu yüzden yoldaki ya da gelecek siparişlerimizin akıbeti bizim için önemli. Ama bu konuda da büyük, ciddi bir problem yaşamadık” dedi.

Bu süreçte çalışanlarına istihdamda daralmaya gitmeyeceklerini belirttiklerini dile getiren Koyuncu, “Bu, özellikle ailemize yeni katılan arkadaşlarımız için büyük bir güven oluşturdu. Zaten tüm çalışanlarımız da sorumluluklarını bilerek hareket ettikleri için bizim tarafımızdan olumlu bir süreç oldu. Dijitalleşme tarafına da yatırımlarımız olacak ama bunları özümseyerek planlı bir şekilde yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

WATCH OUR INTRODUCTION VIDEO

OUR MEMBERS

Corporate Members

E-Newsletter Subscription