Events

Events

Pelsan Aydınlatma Üye İşyeri Ziyareti

Thursday, January 16, 2020 İzmit

TAİDER üyelerinin Pelsan Aydınlatma üye işyeri ziyareti gerçekleşti

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği üyeleri, üyeler arasındaki iletişimi güçlendirmek, aile şirketleri ve sektör hakkında katılımcıları bilgilendirmek amacıyla düzenlenen üye işyeri ziyaretleri kapsamında Göğüş Ailesi ev sahipliğinde Pelsan Aydınlatma tesislerini ziyaret etti.

Türkiye’deki aile şirketlerinin kurumsallaşmasını, güçlü ve sürdürülebilir büyümesini destekleyerek, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, Göğüş Ailesi ev sahipliğinde İzmit’teki Pelsan Aydınlatma Tesisleri’ne ziyaret düzenledi. Aile şirketlerinde sürdürülebilirlik, nesiller arası doğru iletişim ve farklı sektörlerden aile şirketlerinin kurumsal çalışmaları hakkında bilgilerin paylaşıldığı ziyarete TAİDER üyeleri katıldı.

Farklı sektörlerden aile şirketlerinin çalışmaları hakkında bilgi sahibi oldukları bu ziyaretlerin, üyeler arasında iletişimi güçlendirmek için oldukça önemli olduğunu belirten TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Çilingiroğlu Ayakkabı 3.nesil üyesi Candan Çilingiroğlu:” TAİDER 220 aile şirketi ve 650 aile üyesi ile aile şirketlerinin güçlü ve sürdürülebilir büyümesi için faaliyet gösteren alanındaki tek sivil toplum örgütüdür. TAİDER üyelerinin yüzde otuzu birinci nesil, yüzde kırkı ikinci nesil üyesidir. Derneğimiz onbir ilde ikiyüzbin çalışanı ile maden, inşaat, hizmet, eğitim, finans, tekstil, gıda ve otomotiv gibi pek çok sektörde ülke ekonomisine katkı koymaya devam eden aile şirketlerinden oluşmaktadır.” dedi.

TAİDER il temsilciliklerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi ve Cryocan 1.nesil üyesi Tekin Urhan ise:” Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir ve çevresindeki illerde faaliyet gösteren TAİDER il temsilciliklerinin, 2020 yılında üye işyeri ziyaretlerine devam ederken bir taraftan da özenle seçilmiş içeriklere sahip panel ve seminerle aile işletmesi sahipleri ile buluşmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Pelsan Aydınlatma Yönetim Kurulu Başkanı ve 1.nesil üyesi Reşit Göğüş 1982 yılından bu yana aydınlatma sektöründe faaliyetini sürdüren Pelsan Aydınlatma’nın temellerinin 37 yıl önce İstanbul’da atıldığını bugün ise üretim, ihracat ve istihdam rakamları ile aydınlatma sektöründe Türkiye’nin en büyük üreticilerinden biri olduğunu söyledi.

Pelsan Aydınlatma 2.nesil üyesi ve TAİDER Istanbul il temsilcisi Yiğit Göğüş ise, 30.000 m² kapalı alana sahip Pelsan tesislerinde, 450 çalışanla yılda 5 milyon aydınlatma armatürü üretildiğini ve 65 ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan Göğüş, aile şirketinin kurumsallaşma ve sosyal sorumluluk çalışmaları hakkında da bilgi verdi. “Aile değerleri kurum kültürü ile harmanlandığında kurumsallaşma çalışmaları daha hızlı ve tabana yayılarak güç bulmakta. Bu çalışmalara ek olarak, aile şirketimizin eğitim alanında üniversite ve meslek liseleri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında laboratuvar kurulması faaliyetlerimize devam ediyoruz.” dedi.  

WATCH OUR INTRODUCTION VIDEO

OUR MEMBERS

Corporate Members

E-Newsletter Subscription