Events

Events

Aile ve Şirketi

Sunday, December 15, 2019 Sait Halim Paşa Yalısı, İstanbul

Aile Şirketleri İstanbul’da Buluştu

TAİDER Üyeleri “Aile ve Şirketi” konulu toplantıda bir araya geldiler.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği İstanbul temsilciliği tarafından düzenlenen aileler buluşmasında Evyap Şirketler Grubu İcra Grubu Başkanı ve 3.nesil üyesi Mehmed Evyap “Aile ve Şirketi” konulu konuşmasıyla konuk konuşmacı olarak yer aldı.

Toplantılarımızdaki temel prensip: Güven ve Şeffaflık

Toplantının açılış konuşmasında konuşan TAİDER İstanbul İl Temsilcisi ve Pelsan Aydınlatma 2.nesil üyesi Yiğit Göğüş: “Aileler Buluşması toplantılarımızda amacımız aile şirketleri arasında geçmiş deneyimlerin bir güven ortamı sağlanarak paylaşılmasına ve şirketlerin birbirinden öğrenmelerine olanak yaratmak. Güven ve şeffaflık temeline dayalı paylaşım odaklı aileler buluşması toplantılarımız sadece üyelerimize ve özel davetlilerimize açık olarak düzenlenmekte. Her aile şirketi esasında hayatın içinden çok önemli hikâyelere sahip, bu bilgi ve deneyim paylaşımlarının üyelerimiz için yol gösterici nitelikte olduğuna inanıyoruz.” diye konuştu.

TAİDER il temsilcilikleri ile Türkiye’yi kucaklıyor

“Üyeleri aile şirketli sahiplerinden ve gelecek nesillerinden oluşan TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Türkiye’nin pek çok ilinde aile şirketlerini ilgilendiren konularda birbirinden öğrenmeye dayalı deneyim paylaşımı toplantılarına devam etmektedir” diyen TAİDER İl Temsilciliklerin Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Cryocan firması 1.nesil üyesi Tekin Urhan sözlerine şöyle devam etti: “Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir’de üyelerimizin yaşadıkları bu bölgelerde gönüllü temsilcilikler açtık. Kuruluşumuzdan bu yana geçen yedi yılda farklı sektörlerden 201 aile şirketi üyemiz ile toplamda 650 üyeye ulaştık ve amacımız il temsilciliklerimizi genişleterek Türkiye’yi kucaklayan bir dernek olmaktır.  

Kurum vizyonu ve değerleri çocuk yaşta öğrenilir.

Toplantının konuşmacı konuğu Evyap Şirketler Grubu İcra Grubu Başkanı ve 3.nesil üyesi Mehmed Evyap: “Bir aile şirketinde genç kuşağın çocuk yaşta kurum değerleriyle yoğrulmaya başlamasının kurumun uzun ömürlülüğü için en önemli anahtar olduğunu düşünüyorum. Liderlerini böyle yetiştiren tüm kurumlarda yönetenler değişse bile kurum değerleri değişmez, misyondan vazgeçilmez. Kurumun değerler ile yoğrulan aile şirketi gelecek nesilleri, işi büyütmenin yanı sıra, aile ve şirket değerlerinin bir sonraki nesile doğru taşınmasında kilit bir konuma sahiptirler” dedi. “Nesiller ilerleyip aile genişledikçe büyümeye ihtiyaç duyarız” diyerek konuşmasına devam eden Evyap liderlik ve devir planlamasında devralacak gelecek nesillerin tutkulu olması, işlerini çok sevmeleri ve işe adanmış olmaları gerektiğine inandığını söyledi. Devir almaya layık aile şirketi liderini kurumunu ve ailesini kendi nefsinin üstünde tutan ve şahsi fedakarlıktan kaçınmayan kişi olarak tanımlayan Evyap konuşmasının sonunda TAİDER’e sağladığı paylaşım ortamı için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından TAİDER’e yeni katılan üyelere üyelik belgelerinin takdimi gerçekleştirildi.

WATCH OUR INTRODUCTION VIDEO

OUR MEMBERS

Corporate Members

E-Newsletter Subscription