Events

Events

TAİDER 7. Genel Kurul Toplantısı

Sunday, April 14, 2019 İstanbul

Candan Çilingiroğlu TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı seçildi

Aile İşletmeleri Derneği’nin 7. Genel Kurul toplantısı 14 Nisan 2019 tarihinde İstanbul’da gerçekleşti. TAİDER 2019-2021 dönem Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinin seçildiği toplantıda TAİDER’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu oldu.

Türkiye’deki aile işletmelerinin nesiller boyu gelişmesine ve ülke ekonomisinin daha sağlıklı, istikrarlı büyümesine destek olmak amacıyla kurulan TAİDER’in dördüncü başkanı seçilen Çilingiroğlu, böylece bu görevi yürütecek üçüncü kadın başkan oldu.

İstanbul’da yapılan genel kurul toplantısının açılış konuşmasını TAİDER 2017-2019 dönem Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Öğücü yaptı. TAİDER’in aile şirketlerinin sürdürülebilir büyümesi ve devamlılığı konusunda dünyanın en başarılı ülkesi olma vizyonunda yedinci yılı geride bıraktığının altını çizen Aydın Öğücü, “Genç ve dinamik bir dernek olarak yedi yılda sayısı 200’e ulaşan etkinlikle beş bin kişiye doğrudan dokunduk. Bu etkinliklerde üyelerimiz ve tüm paydaşlarımızla aile şirketlerinin ülke ekonomimize sunduğu katkılara dair farkındalığı artırmaya çalıştık” dedi. Aile işletmelerinin buluşma noktası TAİDER Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi, aile şirketlerinde sürdürülebilirlik performansını artırmaya yönelik Kuzey Yıldızı projesi, aile şirketlerinin kurumsallaşmasına yönelik eğitim platformu TAİDER Akademi’nin çalışmalarına dair bilgiler veren Aydın Öğücü, “TAİDER’liler olarak ülkemizin büyümesi ve kalkınması adına üzerimize düşenin en iyisini yapmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

TAİDER Genel Kurul gündemi kapsamında yapılan 2019-2021 dönem yönetim kurulu ve denetim kurulu seçiminin ardından Çilingiroğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve 3. nesil aile üyesi Candan Çilingiroğlu, TAİDER Aile İşletmeleri Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. TAİDER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Aydın Öğücü’den devralan Candan Çilingiroğlu, konuşmasında şunları söyledi: “TAİDER’in en yüksek katılımlı genel kurulu oldu. Yedi yıl önce başlayan bu heyecan hiç azalmadı, her geçen yıl birbirimize daha çok bağlandık. Bu görevi bizlere layık gören tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Bizim için çok büyük bir onur. Bir dernek olarak müthiş bir ivmeyle büyüyoruz. Üyelerimizin, komitelerimizin, temsilcilerimizin ve profesyonel kadromuzun desteğiyle aile işletmelerinin sürdürülebilirliğini yükseltme misyonumuza kararlılıkla devam edeceğiz.”

Yapılan seçimle derneğin yeni yönetim kurulunun asil ve yedek üyeleri de belirlendi:

2019-2021 Dönemi TAİDER Aile İşletmeleri Derneği

Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyeleri

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri

1.    Candan ÇİLİNGİROĞLU

2.    Aydın Buğra İLTER

3.    Berkan BAYKAM

4.    Berna KIRCI AŞIROĞLU

5.    İdil YİĞİTBAŞI

6.    Serra KOYUNCU

7.    Tekin URHAN

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri

1.    Aslı Ece KUSEYRİ

2.    Civan SÖZKESEN

3.    Duygu TECİM

4.    Fatma Seniye OLTEN

5.    Recep Turan SÜRÜCÜ

6.    Serhat BÜYÜKHELVACIGİL

7.    Yiğit TATIŞ

Denetim Kurulu Asil Üyeleri

1.    Levent SARIGÖZOĞLU

2.    Aysu BENLİOĞLU

3.    Meral EKMEKÇİOĞLU

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri

1.    Elif ÇOBAN

2.    Murat KOLBAŞI

3.    Nilgün KATİPOĞLU

Candan Çilingiroğlu kimdir?

İzmir Karşıyaka doğumlu Candan Çilingiroğlu, Ege Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1985 yılından itibaren Çilingiroglu aile şirketinde çeşitli görevlerde bulunan Çilingiroğlu, halen şirketin yönetim kurulu başkan vekilliği ve Shoe City ayakkabı mağazalarının genel koordinatörlüğü görevini yürütüyor. Uzun yıllar İzmir Amerikan Koleji Yetişenler Derneği Yönetim Kurulu üyeliği ve iki dönem yönetim kurulu başkanlığı yapan Çilingiroğlu, Sağlık Eğitim Vakfı (SEV) geçmiş dönem yönetim kurulu ve 20 yıldır SEV Mütevelli Heyeti üyesidir. 2008 yılında İzmir’in ilk iş kadını derneği olan İzmir İş Kadınları Derneği İZİKAD'ı kuran yedi iş kadınından biri olan ve 2011-2016 yılları arasında İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Çilingiroğlu, Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (BASİFED) ile TURKONFED geçmiş dönem yönetim kurulu üyesi, Tarim 4.0 Teknoloji ve Etki Derneği yönetim kurulu üyesi, TAİDER kurucu üyesi ve EGEAYSAD üyesidir. İş hayatında ve STK çalışmalarında çeşitli ödüller alan Çilingiroğlu, 2014 yılında “Yılın En Başarılı İş Kadını” seçildi.

WATCH OUR INTRODUCTION VIDEO

OUR MEMBERS

Corporate Members

E-Newsletter Subscription