EGİAD 1990 yılında 47 genç sanayici ve işadamının bir araya gelerek kurdukları bir sivil toplum kuruluşudur. Topluma örnek ve öncü olma misyonu ile genç girişimcileri aynı çatı altında toplamak, onların birbirleri ile tanışarak kaynaşmalarına ve profesyonel deneyimlerini aktarmalarına yardımcı olmak ve toplumu çeşitli konularda aydınlatmak gibi amaçları çerçevesinde bir taraftan üyelerine yönelik faaliyetler diğer yandan da kamuoyuna dönük araştırma, inceleme, lobicilik ve benzer faaliyetleri yürütmektedir.

___________________________________________________________________________________________________________________________

GYİAD, 1986 yılında, genç yönetici ve işadamlarının ihtiyaç ve sorunlarına çözüm üretmek ve onları çeşitli platformlarda temsil etmek, sosyal sorumluluk projeleri üretmek, AB ile Müzakere süresinde iş dünyasını temsil etmek, üyeler arası ticari ilişki ve işbirliğinin arttırılması yönünde çalışmalar yapmak, sektörel sorunlarının çözümüne yönelik projeler geliştirmek üzere kurulmuştur.

Kurumsal yönetim anlayışının ülkemizde tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi misyonuyla hareket eden Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), 2003 yılında gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulmuştur. Adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkeleri üzerine inşa edilen kurumsal yönetim anlayışının, etki ettiği tüm alanlarda yol gösterici olmayı hedefleyen TKYD, özel sektör, kamu kuruluşları, medya, düzenleyiciler, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünya arasında bir iletişim ağı kurarak kurumsal yönetim uygulamalarının gelişmesini hedeflemektedir.

www.tkyd.org.tr

Bölgesel ve sektörel iş dünyası temsil örgütlerinin çatı kuruluşu olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), gönüllülük esasına göre kurulmuş bağımsız bir sivil tolum kuruluşudur. TÜRKONFED, Türkiye’nin her bölgesine yayılmış etkin üye yapısı ve sayısı ile Türkiye’nin en büyük iş dünyası örgütleri içinde yer almaktadır.

1971 yılında kurulan TÜSİAD, Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. ÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir.