Events

Events

Forum Tiyatro Ankara Gösterisi

Friday, May 17, 2019 Ankara

Bir aile şirketinin öyküsü Devr-i Oyun/cak İzmir’den sonra Ankara seyircisiyle buluştu

TAİDER üyelerinden oluşan doğaçlama tiyatro grubunun, bir aile şirketinin öyküsünü anlattığı “Devr-i Oyun/cak” oyunu 17 Mayıs'ta Ankara’da izleyicileriyle buluştu. Aile şirketlerinde nesiller arası ilişkileri ve iletişimi merkeze alan öyküsüyle Forum Tiyatro (Doğaçlama Tiyatro) şeklinde sahnelenen oyun, seyircilerin aktif katılımıyla şekillendi.

Türkiye'deki aile işletmelerinin nesiller boyu gelişmesine ve ülke ekonomisinin daha sağlıklı, istikrarlı büyümesine destek olmak amacıyla kurulan TAİDER'in üyelerinden oluşan doğaçlama tiyatro grubu, “Devr-i Oyun/cak” oyununu 17 Mayıs’ta Ankara, Tiyatro Tempo’da sahneledi.  Forum Tiyatro türünde sahneye taşınan oyuna Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

TAİDER'i sanatla güçlendirmek ve aile şirketlerini ilgilendiren konularda, üyelerin sanat aracılığıyla kendilerini ifade etmelerine ortam sağlamak amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu, “Hem İzmir hem de Ankara’da bizi yalnız bırakmayan tiyatro severlere çok teşekkür ederiz. Aile şirketlerinde yetki devri sürecini ve nesiller arası iletişimi ele aldığımız Devr-i Oyun/cak oyunumuzda aslında aile şirketi sahipleri ve aile üyelerine bir anlamda ayna tutmuş oluyoruz. İzleyicilerimiz bir yandan sanatla beslenirken diğer yandan da aile içi iletişimde yaşadıkları çeşitli iletişim sorunlarını doğrudan görme ve empati yapma şansı yakalıyor. TAİDER’in Forum Tiyatro oyunu bu konuda dünyada bir ilk ve İzmir’den sonra Ankara gösteriminde de hak ettiği ilgiyi gördüğünü düşünüyorum. Katılımcılarımızdan aldığı olumlu yorumlarla oyunumuz, önümüzdeki dönemde de farklı illerimizde gösterimde olacaktır. Bunu kamuoyuyla paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

Forum Tiyatro nedir?

Halkı bilinçlendirmek ve insanları eğitmek ya da belli bir konuda düşündürmek için Brezilyalı tiyatrocu Augusto BOAL tarafından geliştirilen, bir doğaçlama tiyatro modeli olan Forum Tiyatro'da ele alınan konuyla ilgili toplumu/hedef kitleyi ilgilendiren ve mümkünse yaşantılarına dayalı bir problem durumu bulunur. Bu probleme uygun 10-15 dakikalık bir ön oyun oluşturulur. Sahneleme sürecinde yukarıda belirtilen ön oyun oynandıktan sonra forum bölümüne geçilir. Bu bölümde moderatör gelir ve seyircilere sorular sorarak problem durumunun nasıl çözüleceği hakkında fikir alışverişinde bulunur. Sonra seyircilerin fikirleri oyuncular tarafından doğaçlanarak probleme çözüm bulunmaya çalışılır. Oyuncu kadrosunda TAİDER üyelerinin yer aldığı oyunun yönetmenliğini 20 yıldır doğaçlama tiyatro yapan Tiyatro Eğitimcisi ve Öğretim Görevlisi Erdem Erem yapıyor.

WATCH OUR INTRODUCTION VIDEO

OUR MEMBERS

Corporate Members

E-Newsletter Subscription