Dalgalı Denizde Aile Şirketlerinden Hikayeler-3

5 Mayıs 2020 Salı

Etkinliğin video kaydını izlemek için lütfen tıklayınız.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği’nin “taideristeaile” Instagram hesabı üzerinden her hafta düzenli gerçekleştirdiği “TAİDER Dalgalı Denizde Aile Şirketi Hikayeleri” konulu etkinliğin konuşmacısı Cryocan Yönetim Kurulu Başkanı ve TAİDER Yönetim Kurulu Üyesi Tekin Urhan oldu. Aile işletmelerinde en önemli konulardan birinin aile üyeleri arasındaki güven bağı olduğunu söyleyen Urhan, krizlerden güçlenerek çıkan pek çok aile şirketi örneği olduğunu anlattı.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği’nin, üyesi olan aile şirketi sahipleri ve gelecek nesilleriyle birlikte “taideristeaile” Instagram hesabı üzerinden düzenlediği “TAİDER Dalgalı Denizde Aile Şirketi Hikayeleri” konulu seri etkinliğinin konuşmacısı Cryocan Yönetim Kurulu Başkanı ve TAİDER Yönetim Kurulu Üyesi Tekin Urhan, oturum yöneticisi ise Servo Capital Yönetim Kurulu Başkanı ve TAİDER üyesi Kaan Kiziroğlu oldu.

Aile işletmelerinde en önemli konulardan birinin aile üyeleri arasındaki güven bağı olduğunu, aile içinde güven olmadan hiçbir şeyin inşa edilemeyeceğini belirten Tekin Urhan, aile şirketlerinin özellikle fırtınalı denizlerde hızlı manevra kabiliyetine sahip olduklarını ve krizlerden güçlenerek çıkan pek çok aile şirketi örneği olduğunu hatırlattı.

“Durumsallık yaklaşımı önemli”

Pandeminin yurt dışında ilk belirtilerinin görülmeye başlandığı dönemde mevcut ve gelecek duruma ait planlamalara başladıklarını belirten Urhan, öncelikle likidite ihtiyacının karşılanmasına yönelik tahsilat performansının takibine ve dikey entegrasyon ile yeni pazarların fizibilite çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirtti.

Kocaeli Sanayi Odası Kovid-19 Komisyon Başkanlığı’nı da yürüten Urhan sözlerine şöyle devam etti: “Bütün riskleri aynı sepete koymadan ve aile üyeleri ile birlikte tam mutabakat içinde kalarak bu süreci ticari açıdan fırsata çevirdiğimizi söyleyebilirim. 2020 yıl sonuna kadar nakit akışını kötü senaryoya göre revize edip önlemlerimizi aldık. Bununla birlikte pandemi sürecinde çalışanlarımıza basılı, görsel ve işitsel bilgilendirmeler yaptık. Mecburi olarak fabrikada olması gereken personel hariç beyaz yakalı personelimizin yüzde 80’ini evden çalışma düzenine geçirdik. Çalışanlarımızın evlerine hijyen paketleri ve birlik beraberliğimizi teşvik eden mektuplar gönderdik. Aynı ortamda çalışan sayımızı azalttık ve vardiya sayımızı artırdık. İşletmemize sosyal mesafeyi koruyacak uyarı işaretler konuldu. Çalışanlarımızın ateş ölçümlerini eksiksiz tekrarladık. Kritik değerin üstündeki personelleri sağlık kuruluşlarına yönlendirdik ve takip ettik. Hızlı ve zamanında aldığımız önlemlerle şirket içi pandemi tehdidinin önüne geçtiğimiz gibi çalışanlarımızla birlikte büyük ailemizi daha güçlü ve sürdürülebilir bir platforma taşıdığımıza inanıyorum.”