Etkinlikler

Etkinlikler

TAİDER'de Mentörlük

9 Mayıs 2020 Cumartesi

Etkinliğin video kaydını izlemek için lütfen tıklayınız.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, TAİDER üyesi aile şirketlerine özel olarak hazırlanan “TAİDER’de Mentorluk” projesini hayata geçiriyor. Aile şirketlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak hedefiyle başlatılacak programla; özellikle gelecek nesillerin gelişimine destek olmak ve deneyimli nesillerin birikmiş deneyimlerini gelecek nesillere aktarması amaçlanıyor. Programın mentorluk seanslarında; aile işlerindeki roller ve sorumluluklar, halefiyet planları, aile içi iletişim ve ilişki yönetimi, pozitif liderlik, girişimcilik, kurumsallaşma, profesyonellerle çalışmak ve stratejik yönetim konuları konuşulacak.

Türkiye’deki aile şirketlerinin kurumsallaşmasını ve kârlı sürdürülebilir büyümesini destekleyerek, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, “TAİDER’de Mentorluk” projesini başlatıyor. TAİDER üyeleri; Ekoten Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı ve TAİDER Akademi Komitesi Başkanı Şükrü Ünlütürk ile Gülcüler Sigorta Pazarlama ve İş Geliştirme Yöneticisi ve TAİDER Gelecek Nesil Komitesi Başkan Yardımcısı Tuğçe Gülcüler Öktem’in konuşmacı, Sentinus Danışmanlık Kurucusu, Mentor ve Eğitmen, TAİDER Akademi Komitesi Üyesi Sezin Sivri’nin oturum yöneticisi olduğu çevrimiçi etkinlikte projenin detayları ve aile şirketlerinin sürdürülebilirliğine yapacağı katkılar paylaşıldı.

“Sloganımız: Birlikte Yol Almak”

TAİDER’in kuruluşundan itibaren mentorlukla ilgili taleplerin her yıl artarak geldiğini söyleyen Şükrü Ünlütürk, “Mentorluk programını, özellikle gelecek nesillerin gelişimine destek olmak amacıyla hayata geçiriyoruz. Aile şirketleri içerisinde deneyimli nesillerin birikmiş, özel deneyimleri var ve gelecek nesillerin de bu deneyimleri duymaya ihtiyacı var. Yol göstermek, bilgilerini aktarmak isteyen deneyimli nesiller ile gençleri bir araya getireceğiz. Tabii bunu sistematik ve bilimsel bir şekilde yapmamız lazım. Ailede birlik, işletmede sürdürülebilirlik misyonumuza uygun bir şekilde Birlikte Yol Almak sloganımızla bu hedefimizi gerçekleştirmek için yola çıktık” dedi.

“Her menti kendi sorusuna çözüm bulacak”

Tohumlarının 2019 yılında atıldığı bir projeyi yeşerttiklerini söyleyen Tuğçe Gülcüler Öktem, “TAİDER olarak yaptığımız pek çok etkinlikte zaten bilgi ve deneyim paylaşımı söz konusu. Herkes kendi sorunlarını ortaya koyuyor, bununla ilgili çözümü de daha önce deneyimlemiş olanlar kendi hikayeleriyle anlatıyorlar. Bunun adını koymadan zaten TAİDER’de yapıyorduk. Herhangi bir deneyimi daha önce yaşayan insanların tecrübelerine ihtiyaç duyuyoruz. Bu proje için bir anket çalışması yaptık, özelikle Gelecek Nesil Komitesini baz aldık ve üyelerimizin taleplerini ortaya çıkardık. Tamamen TAİDER’e özgür bir proje oldu ve içerikleri de buna göre belirledik. Kriz yönetimi, hedef belirleme, kalabalık aileler, varlık yönetimi, girişimcilik, nesiller arası iletişim, ani vefat gibi konularda bu proje içerisinde yer alacak. Her menti, kendi sorusuna çözüm bulacak” şeklinde konuştu.

“Aile işletmelerinin döngüsel sorunlarını mentorlukla aşacağız.”

TAİDER’de Mentorluk programının aile şirketlerine özel tasarlanmış bir mentorluk programı olduğunu belirten Sezin Sivri ise “Biz TAİDER olarak bir ilke imza atıyoruz. TAİDER Akademi Mentorluk Programı ile Aile işletmelerine özel bir mentorluk sistemi tasarladık. Temel mentorluk konularının yanı sıra aile işletmelerine dair önemli ve öncelikli konu başlıklarının yer aldığı kapsamlı, çok yönlü etkili bir liderlik gelişim programı uygulayacağız. Mentorluk oturumlarının içeriklerini; odak noktaları ile aile işletmelerinin genelini, seçmeli başlıkları ile mentilerin aile işletmelerine özel konularını da içine alacak şekilde tasarladık. Aile işletmelerinin döngüsel hikayeleri içinde sıklıkla karşılaşılan pek çok sorunu çözmenin anahtarı niteliğinde bir içerik oluşturduk.  Gurur verici geçmişten, sürdürülebilir gelece doğru yol alırken mentorluk projesi ile farklı nesillerin, farklı seslerin bir araya gelmesi ile oluşacak iletişim ağı ve bu birliktelikten doğan ilham olma, zorlukları aşma gücü, nesiller arası kültürel miras geçişini güven ortamında paylaşabiliyor olmayı ve çoğaltmayı hedefliyoruz. Menti ve Mentor eğitimlerimizin hemen ardından mentorluk eşleştirmelerine başlıyoruz.” dedi.

TANITIM VİDEOMUZU İZLEYİN

ÜYELERİMİZ

Kurumsal Üyelerimiz

E-Bülten Aboneliği