Etkinlikler

Etkinlikler

TAİDER Akademi TÜRKONFED "Kriz Yönetimi Eğitimi"

26 Nisan 2020 Pazar

Etkinliğin video kaydını izlemek için lütfen tıklayınız. - Şifre: 1408012

Etkinlik sunumu için lütfen tıklayınız.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği ve TÜRKONFED işbirliğiyle “Kriz Yönetimi” çevrim-içi eğitimi gerçekleşti.

Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Practice Öğretim Üyesi Dr. Yusuf Soner’in eğitmenliğinde düzenlenen eğitimde, içinde bulunduğumuz süreçte karşı karşıya olduğumuz “Kara Kuğu” krizinin ilk aşamasından az hasarla çıkabilmek için doğru yönetim prosesi, nakit ve satış konuları konuşuldu.

Türkiye’deki aile şirketlerinin kurumsallaşmasını ve kârlı sürdürülebilir büyümesini destekleyerek, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, TÜRKONFED işbirliğiyle “Kriz Yönetimi” çevrim-içi eğitimini gerçekleştirdi.

Aile işletmelerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitim, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Practice Öğretim Üyesi Dr. Yusuf Soner tarafından verildi.

Eğitimde; entegre risk ve kriz yönetimi, krizi takımla yönetmek, risk kategorileri, olası gelecekler, risklerin tanımlanması, etki-olasılık haritaları gibi konuları anlatan Dr. Yusuf Soner, krizi karşılarken sistematik yaklaşım ile senaryo bazlı hazırlık ve iletişim stratejilerinin kriz anındaki önemine de değindi. Krizin; kurumların üst düzey hedeflerini tehdit eden, çoğu zaman yaşamlarını tehlikeye sokan ve hızlı tepkisel aksiyonlar alınmasını gerektiren bir durum olduğunu söyleyen Dr. Yusuf Soner, “İçinde bulunduğumuz süreç, tüm dünyada kısa sürede yaşanan salgın ve buna bağlı olarak kurumların yaşadığı ekonomik sorunlar, krizlere her an hazırlıklı olunması gerekliliğini gösteriyor” dedi.

Kriz dönemlerinde şirketleri zor zamanların beklediğini söyleyen TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu, böyle dönemlerde doğru kararları almak gerektiğinin altını çizdi ve şunları ekledi: “İçinde bulunduğumuz süreçte salgının sosyo-ekonomik etkileri, tüm dünya ile birlikte ülkemizde de hissediliyor. Bu tarz kriz süreçlerinin yarattığı stres, iş ilişkilerinin yanı sıra aile ilişkilerini de olumsuz etkileyebilir. Bunun önüne geçmenin yolu, aile içi iletişimi artırmak olacaktır.”

TANITIM VİDEOMUZU İZLEYİN

ÜYELERİMİZ

Kurumsal Üyelerimiz

E-Bülten Aboneliği