Değerlerle Büyüyen Mutlu Aile Mutlu Şirket

4 Mart 2020 Çarşamba İzmir

TAİDER üyeleri mutlu aile şirketi olmayı konuştu.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği İzmir temsilciliği tarafından düzenlenen Aileler Buluşması’nın konuşmacı konukları Mutlu Metal Aile Şirketi’nin birinci nesil üyeleri Çimen ve Engin Atalay ile ikinci nesil üyeleri Gülesin Boyacıoğlu ve Gülçin Atalay Tunç oldu. “Değerlerle Büyüyen Mutlu Aile Mutlu Şirket” başlıklı konuşmalarında aile üyeleri, ailenin ve işin “ortak değerler” üzerine kurulmuş olmasının öneminden bahsettiler.

Türkiye’deki aile şirketlerinin kurumsallaşmasını ve kârlı sürdürülebilir büyümesini destekleyerek, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren TAİDER Aile İşletmeleri Derneği İzmir İl Temsilciliği Aileler Buluşması Etkinliği “Değerlerle Büyüyen Mutlu Aile Mutlu Şirket” konu başlığında gerçekleşti. Toplantıya konuk konuşmacı olarak davet edilen Mutlu Metal Aile Şirketi’nin birinci ve ikinci nesil üyeleri aile şirketi deneyimlerini TAİDER üyeleriyle paylaştılar.

Her aile şirketinin arkasında bir başka aile için ders niteliğinde olabilecek hikayeler olduğunu söyleyen TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu, “İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara gibi farklı şehirlerde paylaşım odaklı düzenlediğimiz bu toplantılarda pek çok aile şirketinin deneyimlerini dinleme fırsatı yakalıyoruz. Başarıların ve başarısızlıkların arka planını görebildiğimiz bu samimi paylaşımlar, Türkiye’deki aile şirketleri için yol gösterici nitelikte” dedi.

Toplantıda konuşan ailenin ikinci nesil üyesi ve Mutlu Metal Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülesin Boyacıoğlu: “Mutlu Metal’in 40.yılında TAİDER’in düzenlediği aileler buluşması etkinliğinde konuk konuşmacı olarak davet edilmiş olmamız bizler için çok değerli. Kurucularımız Çimen ve Engin Atalay bize mutlu bir şirket olmak için önce değerleriyle birbirine bağlanmış mutlu aile olmak gerekliliğini anlattılar. Anlatırken yaşattılar, sıfırdan bir şirket kurmanın güçlüklerini, sebat etmenin ve özverili çalışmanın önemi vurguladılar. Mutlu Metal’in bu yolculuğunda bizlerle birlikte olan diğer aileler de kendilerinden bir şeyler buldu.  Bütün bunların sonucunda şu anda %90 ihracat oranıyla tencere sektöründe kalitesiyle ün yapmış global ve kurumsal bir firma haline geldik. İkinci nesil olarak ben ve şirkette Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yapan kardeşim Gülçin ile birlikte babamızın ürettiği bu değeri sahiplendik ve hep birlikte kişilerden bağımsız sürdürülebilir bir Mutlu Metal olmak için profesyonel kadromuzla birlikte kurum içi projelerimizi hayata geçiriyoruz.” dedi.

İzmir İl temsilcisi ve İzmir Çamlaraltı Koleji 2.nesil üyesi Gülçağ Gencer ise İzmir temsilciliği olarak aile şirketlerine yönelik düzenli olarak hayata geçirdikleri etkinlikler ve paylaşım platformuna katılımın her geçen gün artmasından duydukları mutluluğu dile getirirken samimi ve içten paylaşımları için konuklara teşekkür etti.