Etkinlikler

Etkinlikler

Türkiye’de Bağımsız Denetim

29 Ocak 2020 Çarşamba Bursa

TAİDER üyeleri Türkiye’de bağımsız denetimi konuştu

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Bursa İl Temsilcilik toplantısının konuşmacı konuğu Yeminli Mali Müşavir Bülent Fıçıcı oldu. Fıçıcı konuşmasında; adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk gibi aile şirketlerinde kurumsal yönetim ilkelerinin uygulanması, Türkiye’de bağımsız denetimin gelişimi ve uygulama yöntemleri konularını anlattı.

Türkiye’deki aile şirketlerinin kurumsallaşmasını ve kârlı sürdürülebilir büyümesini destekleyerek, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren TAİDER Aile İşletmeleri Derneği’nin Bursa İl Temsilciği, “Türkiye’de Bağımsız Denetim” konusunu masaya yatırdı. TAİDER gelecek nesil üyelerine açık olan etkinlikte Yeminli Mali Müşavir Bülent Fıçıcı konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinlikte; aile şirketlerinde kurumsal yönetim ilkelerinin (adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik, sorumluluk) uygulanması, finansal denetimin kurumsal yönetimin ilkelerine uygun bir araç olarak görülmesi ve Türkiye’de bağımsız denetimin gelişimi ve uygulama yöntemleri tartışıldı.

Yeminli Mali Müşavir Bülent Fıçıcı konuşmasında; 01.07.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun Bağımsız Denetime ilişkin maddeleri ve 660 sayılı KHK ile Türkiye’de Bağımsız Denetim konusunda yeni bir sayfa açıldığını anlattı. Bağımsız Denetimin ne olduğu, neden bu kadar önemli olduğu ve bağımsız denetçiler tarafından verilen makul güvencenin önemi konularına açıklık getiren Fıçıcı, Uluslararası Muhasebe Standartları ile Türkiye’deki muhasebe sisteminin aynı raya oturtulmaya çalışıldığını ve bu konuda ciddi aşama kaydedildiğini, yakın gelecekte küçük işletmelerin de büyük ve orta işletmeler gibi bağımsız denetime tabi olacaklarını belirtti. Fıçıcı ayrıca, Uluslararası Muhasebe Standartlarına göre hazırlanmış ve Bağımsız Denetimden geçmiş finansal tabloların; aile şirketlerinde kurumsallaşma için yapı taşı oluşturacağını ve dünya ile aynı dili konuşup işletmelerin geleceğe daha iyi hazırlanması için de oldukça önemli olduğunu anlattı.

TAİDER olarak yedi yıllık bir sürede sayısı 200’ü aşan etkinliklerde 8 binin üzerinde kişiye temas ettiklerini söyleyen TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu, “Paydaşı olduğumuz sivil toplum örgütleri, odalar ve üniversitelerle ortak düzenlediğimiz etkinliklerde pek çok aile şirketi sahibi, kurum yöneticisi ve akademisyenle bir araya geldik. Önümüzdeki dönemde de bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Halihazırda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Ankara’da temsilciliklerimiz bulunuyor. Temsilciliklerimizle çok güzel buluşmalar organize ediyoruz. Türkiye çapında bir dernek olarak temsilcilik ağımızı yeni illerle genişletmek hedeflerimiz arasında” dedi.

TAİDER’in il temsilcilikleri aracılığıyla Türkiye’nin çeşitli illerinde pek çok proje ve etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Bursa il temsilcisi Yavuz Kazangil, Bursa temsilcilik üyeleri olarak ileriki dönemde de aile şirketlerinin ihtiyaçlarına yönelik toplantı ve etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

TANITIM VİDEOMUZU İZLEYİN

ÜYELERİMİZ

Kurumsal Üyelerimiz

E-Bülten Aboneliği