Aile Anayasası Eğitim Programı

06 Aralık 2018 Perşembe

TAİDER ve TKYD İşbirliğinde Aile Anayasası Eğitimi Düzenlendi

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, aile şirketlerinin güçlü ve sürdürülebilir gelişmesine önemli destek sağlayan “aile anayasası” kavramını TKYD işbirliği ile gündeme taşıdı.

TAİDER’in Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) ile ortaklaşa düzenlediği “Aile Anayasası Eğitimi” İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıda aile anayasası oluşturulurken dikkat edilmesi gereken konular ve hukuki boyutlar aktarılırken, aile anayasası hazırlamış olan İnci Holding ve Levent Kimya aile üyeleri hazırlık süreci ve uygulamalar hakkında deneyimlerini paylaştılar.

Eğitim kapsamında NKS Danışmanlık Naciye KURTULUŞ SİME, başarılı bir aile anayasası oluşturmanın yöntemlerini, örnek anayasalar üzerinden katılımcılara aktardı. TAİDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Moral & Partners Yönetici Ortağı Av. Vefa Reşat MORAL ise “Aile Anayasasının Şirketler Hukukuna Yansıması” başlıklı konuşmasında, aile anayasasının bağlayıcılığı ve pay sahibi sözleşmelerine etkilerini ele aldı.

Programın ikinci bölümü deneyim aktarımına ayrıldı. TKYD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa DOĞRUSOY moderatörlüğünde, İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ece ELBİRLİK ÜRKMEZ ve Levent Kimya hissedarı Atıl PEKŞEN aile şirketi üyeleri olarak aile anayasalarını oluşturma ve uygulama süreçlerini ve  deneyimlerini paylaştı.

Forum Tiyatro İzmir Gösterisi

09 Mayıs 2019 Perşembe