Etkinlikler

Etkinlikler

Uluslararası FBN 29. Dünya Zirvesi

10 Ekim 2018 Çarşamba İtalya

TAİDER ile Dünya Gelecek Nesil Girişimcilik Ödülü Türkiye’de                                              

Yaşar Grubu 4. nesil üyesi Selin Yiğitbaşı, TAİDER’i temsilen katıldığı Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (Family Business Network International, FBN-I) Gelecek Nesil Lombard Odier Girişimcilik Büyük Ödülü’nü “Goodsted” projesi ile kazandı.

Aile işletmesi üyesi gelecek nesillerin sıra dışı girişimcilik projelerini ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla 2009 yılından bu yana FBN ve Lombard Odier’ın birlikte düzenledikleri Uluslararası Gelecek Nesil Girişimcilik Ödülleri bu yıl 10-13 Ekim tarihlerinde Venedik’te gerçekleşen FBN 29. Dünya Zirvesi’nde açıklandı. Yaşları 18-40 arası 10 farklı ülkeden adayın yer aldığı yarışmada finale kalan projeler yenilikçilik, uygulanabilirlik, sürdürülebilirlik ve iletişim ölçütleri gözününe alınarak iş liderleri, yatırımcılar ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Birinciliği “Goodsted” projesi ile kazanan TAİDER üyesi Yaşar Grubu 4. nesil üyesi Selin YİĞİTBAŞI: “Şirketlerin ve bireylerin yetenekleri, zamanları, malzeme ve mekan gibi sahip oldukları varlıkları ile kar amacı gütmeyen projelere destek olmalarını kolaylaştıran bir platform olan Goodsted, sosyal projelerle destekçileri güvenilir ve şeffaf bir şekilde bir araya getirmek amacıyla kuruldu.” dedi. Projeyi geliştirirken, sürdürülebilir kalkınma için toplumsal yardımlaşmanın gerekliliğinden yola çıktığını belirten Selin YİĞİTBAŞI “Bir aile şirketi içinde büyümek bana azim, kararlılık, inanç ve yeni şeyler denemekten korkmamayı öğretti. 2018 yılı başında Goodsted üzerinde çalışmaya başlarken, UNDP’nin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne destek olma hayaliyle yola çıktım. Sürdürülebilir kalkınma için daha fazla kuruluşun ve bireyin sosyal projeleri destekleyebilmesi gerekiyor. Pek çok kişi ve kurum bunu yapmak istediği halde doğru projeye ulaşamıyor, ulaştıklarında da verdikleri desteklerin, gönüllü çalışmalarının takibi, geri bildirim toplama ve etki ölçümünü kolayca yapamıyor. Bu platform sayesinde, sadece kuruluşlar değil, bireyler ve özellikle de yeni beceriler kazanmak isteyen gençler de zaman içinde dünyanın pek çok yerindeki sosyal projeye gönüllük katılma ve destek sağlama imkanı bulabilecek” dedi.

Platformun kurumsal şirketlerde çalışanların yürüttüğü gönüllülük programlarının takibini de kolaylaştıracağını söyleyen YİĞİTBAŞI “Platform kullanıcılara, destek verdikleri projeler ile ilgili raporlama yapma ve geri bildirim imkanı tanıdığından, özellikle çalışanlar tarafından yürütülen gönüllülük projelerinde aktif olarak kullanılacağını düşünüyorum” dedi. Goodsted platformunun ilk versiyonu 2019 yılında Londra’da kullanıcılara açılacak ve sonraki dönemde de Türkiye’ye gelmesi planlanıyor.

Uluslararası FBN Hakkında: Merkezi Lozan’da olan FBN, aile şirketlerinde nesiller boyu başarı ve sürdürülebilirliği destekleyen uluslararası bir organizasyondur. “Aileler İçin, Aileler Tarafından” söylemi ile 65 ülkede farklı sektörlerden, 33 üye dernek ve 3600 aile şirketinden 16.500 aile üyesi ile aile şirketlerinin nesiller boyunca gelişimine destek vermek üzere çalışmalarını sürdürmektedir. TAİDER, FBN Yönetim Kurulu’nda, Gelecek Nesil Liderlik Komitesi’nde ve Polaris Projesi Çalışma grubunda Türkiye’yi temsilen yer almaktadır. Uluslararası FBN’nin her yıl düzenlenen Dünya Zirvesi'nin 30’cusu 16-19 Ekim 2019 tarihinde Udaipur, Hindistan’da gerçekleşecektir. FBN 15. Gelecek Nesil Dünya Zirvesi ise 27-30 Nisan 2019 tarihleri arasında Brezilya’nın Recife şehrindedir. Uluslararası FBN ve Gelecek Nesil Girişimcilik Ödülleri hakkında ayrıntılı bilgi için [email protected]

TANITIM VİDEOMUZU İZLEYİN

ÜYELERİMİZ

Kurumsal Üyelerimiz

E-Bülten Aboneliği