Aile Şirketlerinde Ayrılık Başarı ve Yenilik Getirebilir mi? Bu Süreç Nasıl Yönetilmeli?

30 Nisan 2017 Pazar

TAİDER üyesi ve Gürallar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Esin Güral Argat'ın konuşmacı konuk olduğu, devir süreci tecrübelerinin paylaşıldığı etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Konuk:

Esin Güral ARGAT

Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra yüksek lisans eğitimine İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı ve Enstitüsü bölümünde devam eden Esin Güral Argat, çalışma hayatına 1992 yılında kendi kurduğu Güven Çini ve Seramik şirketinde başladı. Argat, 1998 yılında aile şirketlerinden LAV’da Genel Müdürlük görevini üstlenmesinin ardından 2005 yılında grubun perakende sektörünü tanımak için başlattığı Evport girişiminin tüm operasyonel ve stratejik süreçlerini yönetti. 2008’de Gürallar Grubu’nun turizm yatırımlarının stratejik yapılanmasını gerçekleştirerek, Travelife Collection “Travelife Gold ”, TUI Holly ödüllerinin sahibi Alibey Resort Side tesisinin kurulumunu yöneten Esin Güral Argat, Züccaciye kolunda, dünyanın 6. cam üreticisi konumunda olan, LAV markasının yaratılma sürecinin mimarıdır. Halen, grubun global marka yaratma stratejisine Maldivler’de lüks otel segmentinde yürüttüğü yatırımla liderlik yapmaktadır.

Esin Güral Argat, bilgi ve teknolojinin iş dünyasındaki önemine olan inancını somutlaştırmak adına Bilkent ve MIT Üniversiteleri ortaklığında yürütülen nano teknoloji ağırlıklı projelerin liderliğini yapmaktadır. Argat, halen Gürallar Grubu’nun sanayi stratejilerinde ve yatırımlarında liderlik etmektedir ve grup şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev almaktadır. Ayrıca TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Ekonomi Yuvarlak Masası Lideri olan Argat, Türkiye İş Kadınları Derneği’nde de Yönetim Kurulu Asil Üyesi olarak görev almaktadır. Evli ve iki çocuk annesi olan Esin Güral Argat iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Aile Şirketlerinde Kurumsal Yönetim

24 Kasım 2017 Cuma