Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Projesi Ödül Başvuru Formu için tıklayınız.

Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Ödülü Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı ardından hazırlanan videoyu izlemek için tıklayınız.

Türk Aile Şirketleri Kuzey Yıldızı’nın Peşinde…

Aile İşletmeleri Kuzey Yıldızı Sürdürülebilirlik Ödül Sürecinde Kurumsal Sürdürülebilirlik Yaklaşımlarını Ölçümleme İmkanı Bulacaklar

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, Türkiye’deki aile işletmelerinin nesiller boyu gelişmesi ve ülkemiz ekonomisinin daha sağlıklı ve istikrarlı büyümesine destek olmak amacıyla 2012 yılından itibaren çalışmalarına devam ediyor.

TAİDER, aile işletmelerinin sürdürülebilirlik alanında erişebileceği bir yol haritası ortaya koyma ihtiyacına cevap vermek üzere 2016 yılında Kuzey Yıldızı Sürdürülebilirlik Projesini hayata geçirdi.

Bu proje ile aile şirketlerinde sürdürülebilirlik bilincinin gelişmesini ve kurumsal sürdürülebilirlik yaklaşımını benimseyerek bu alanda çalışmalar yapan işletmelerinin teşvik edilmesini amaçlıyor. Proje 4 başlıkta ilerlemektedir.

• Aile işletmeleri başta olmak üzere tüm şirketlere kendilerini ölçümleyebilecekleri ve geri besleme alabilecekleri Kuzey Yıldızı Etki Değerlendirme Testi Türkçe olarak sunuldu.

Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Etki Değerlendirme Testi için:

Kuzey Yıldızı: Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Etki Değerlendirmesi Türkçe Soru Rehberi için:

• Değerlendirme testini başarıyla tamamlayan Aile Şirketlerini takım çalışmasına ve birbirlerinden öğrenerek gelişmeye teşvik eden “Sürdürülebilirlik Çalışma Grupları”  oluşturuldu.
  • Projenin ana eksenini oluşturan “Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Ödülü” ile kurumsal sürdürülebilirlik yaklaşımını benimseyerek bu alanda çalışmalar yapan, çalışanlar, çevre, toplum ve gelecek nesiller açısından fark yaratarak ülke ekonomisine değer katan aile işletmelerinin teşvik edilmesi amaçlandı. Ödül tasarım ve uygulama sürecinde ARGE Danışmanlık ile gönüllü işbirliği içinde bulunulmaktadır.
  • Ödül sürecinde şirketin, saha ziyaretleri ile çözemediği sorularına yanıt bulması, sunulacak sonuç raporu sayesinde şirketler gelişen ve geliştirilecek alanlarını tespit etme imkanı sağlanması hedeflendi. Değerlendiricilerin, değerlendirme sürecinde öğrenmelerine fırsat sağlanması ve öğrendiklerini kendi şirketinde de uygulama imkanı bulması bu sürecin en önemli çıktısı olacaktır.

15 Şubat 2017 Çarşamba

Aile Şirketlerinde Kurumsal Yönetim