Etkinlikler

Etkinlikler

Aile İşinin Dönüşümü Nasıl Olmalı?

5 Mart 2020 Perşembe Bursa

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği’nin Bursa’da düzenlediği “Now-Gen İçin Aile İşinin Dönüşümü Nasıl Olmalı?” konulu etkinliğin konuşmacısı Farplas Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı, 2. nesil aile üyesi ve TAİDER Now-Gen Komitesi Başkanı Ahu Büyükkuşoğlu Serter oldu.

Aile şirketlerinde güçlü ve sürdürülebilir büyümenin kilit noktasının 35-55 yaş aralığında aile şirketinde çalışan ve sorumluluk alan kişiler olduğunu söyleyen TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu:” Aile şirketleri uluslararası boyutta da aynı ihtiyaçlara sahip. Paydaşı olduğumuz Uluslararası FBN ‘nin oluşturduğu bir insiyatif olan Now-Gen Topluluğu aile şirketlerinde sorumluluk alan ve işin yönetimine geçmiş 35-55 yaş arasındaki aile üyelerinden oluşmakta. Biz de TAİDER olarak aile şirketlerinde sürdürülebilir büyümenin kilit noktasının bu yaş aralığındaki aile üyeleri olduğunu biliyoruz ve bu nedenle bu yıl oluşturduğumuz Now-Gen Komitemiz liderliğinde Türkiye’nin çeşitli illerinde bu topluluğun ihtiyaçlarına yönelik eğitim ve farkındalık etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. ” dedi.

Aile şirketinde bir Now-Gen, diğer bir değişle işbaşındaki nesil üyesi olduğunu belirten Farplas Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı, 2. nesil aile üyesi ve TAİDER Now-Gen Komitesi Başkanı Ahu Büyükkuşoğlu Serter:  “Ekibimle birlikte bir fark yaratmak anlayışıyla yola çıkarak Fark Labs’i kurduk. Değişimin hızını hayal bile edemediğimiz için değişime karşı genelde endişe duyuyoruz. 50 yıllık şirketler maalesef giderek açlıklarını yitiriyor, dolayısıyla küçük girişimlerin önünü farkında olmadan kesiyoruz. Oysa hayatta kalma becerileri yaratabiliriz. İkinci ve üçüncü nesiller değişime daha çok ayak uyduruyor. Dijital okur yazarlık ve doğru alıcıyı bulmak için data analizi artık işimizin bir parçası haline geldi. Fark Labs bizim için sadece laboratuvar değil. Günceli iyileştirmekten biraz kurtulup geleceği keşfettiğimiz yer. Çalışma arkadaşlarım hep genç insanlar. Onlarla paylaştığım beş altın kural var: sebatkar olma, tutkuyla çalışma, insana değer verme, amaca odaklanma ve ilerleme” dedi. Serter, konuşmasının sonunda TAİDER’e aile şirketleri konusunda yaptığı değerli çalışmalar ve Now-Gen platformunun kuruluşu aşamasındaki destekleri için teşekkürlerini iletti.

Toplantıda konuşan TAİDER Bursa il temsilcisi ve NSK otomotiv 2.nesil üyesi Yavuz Kazangil ise TAİDER olarak Konunun Bursalı aile şirketlerinin now-gen üyeleri tarafından ilgiyle karşılandığını görmekten TAİDER Bursa temsilciliği olarak mutlu olduklarını söyledi.

35-55 yaş aralığındaki aile şirketi üyelerine özel platform: TAİDER Now-Gen

TAİDER üyelerinin; ailelerini ve aile şirketlerini geliştirirken, kendi kişisel gelişimlerine de odaklanmalarını sağlayan güvenilir ve samimi bir ortam yaratmak amacıyla kurulan Now-Gen Platformu, gelecek nesil üyesi olarak TAİDER üyelikleri yıllar önce başlayan ancak bugün yaşları 35-55 yaş aralığında olan ve halihazırda aile şirketinde aktif olarak yönetici seviyesinde çalışan üyeler için oluşturulan bir topluluktur.

TANITIM VİDEOMUZU İZLEYİN

ÜYELERİMİZ

Kurumsal Üyelerimiz

E-Bülten Aboneliği