Now-Gen İçin Aile İşinin Dönüşümü Nasıl Olmalı?

14 Aralık 2019 Cumartesi İzmir

İş Başındaki Nesiller Konuşuyor

TAİDER NOW-GEN Üyeleri Aile İşinde Dönüşümü Konuştu.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği’nin İzmir’de düzenlediği “Now-Gen İçin Aile İşinin Dönüşümü Nasıl Olmalı?” konulu etkinliğin konuşmacısı Farplas Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı, 2.nesil aile üyesi ve TAİDER Now-Gen Komitesi Başkanı Ahu Büyükkuşoğlu Serter oldu.

Farklı Olmak Cesaret Gerektirir

Etkinlikte konuşan Ahu Büyükkuşoğlu Serter, aile şirketlerinde güçlü ve sürdürülebilir büyümenin kilit noktasının 35-55 yaş aralığında aile şirketinde çalışan ve sorumluluk alan kişiler olduğunu ve dolayısıyla TAİDER olarak Now-Gen Komitesi çalışmalarına çok önem verdiklerinin altını çizdi. Serter: “Aile şirketinde bir now-gen diğer bir değişle işbaşındaki nesil üyesiyim. Ekibimle birlikte ne yaparsak yapalım fark yaratalım anlayışı ile yola çıktık. Bu amaçla Fark Labs kuruldu. Değişimin hızını hayal bile edemediğimiz için değişime karşı genelde endişe duyuyoruz. 50 yıllık şirketleri giderek maalesef açlıklarını yitirmekte, dolayısıyla küçük girişimlerin önü farkında olmadan kesiyoruz. Oysa farklı farklı hayatta kalma becerileri yaratabiliriz.” dedi. İkinci ve üçüncü nesillerin daha çok değişimden yana nesiller olduğunu düşündüğünü söyleyen Serter: Dijital okur yazarlık ve doğru alıcıyı bulmak için data analizi artık işimizin bir parçası haline geldi. Mesela Fark Labs bizim için sadece laboratuvar değil. Günceli iyileştirmekten biraz kurtulup geleceği keşfettiğimiz yer. Çalışma arkadaşlarım hep genç insanlar. Onlarla paylaştığım 5 altın kural var: sebatkar olma, tutkuyla çalışma, insana değer verme, amaca odaklanma ve ilerleme. “dedi. Serter, konuşmasının sonunda TAİDER’e aile şirketleri konusunda yaptığı değerli çalışmalar ve Now-Gen platformunun kuruluşu aşamasındaki destekleri için teşekkürlerini iletti.

35-55 yaş aralığındaki aile şirketi üyelerine özel bir platform: TAİDER Now-Gen

TAİDER üyelerinin; ailelerini ve aile şirketlerini geliştirirken, kendi kişisel gelişimlerine de odaklanmalarını sağlayan güvenilir ve samimi bir ortam yaratmak amacıyla kurulan Now-Gen Platformu, gelecek nesil üyesi olarak TAİDER üyelikleri yıllar önce başlayan ancak bugün yaşları 35-55 yaş aralığında olan ve halihazırda aile şirketinde aktif olarak yönetici seviyesinde çalışan üyeler için oluşturulan bir topluluktur.

Now-Gen çalışmasının TAİDER için çok önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten İzmir Türk Koleji 3.nesil üyesi ve TAİDER Now-Gen Komitesi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Tatış, Now-Gen ile gelecek nesil arasındaki farkları şöyle sıraladı: “Gelecek nesillerin deneyim kazanmak için hata yapma veya yeniden denemek için vakitleri var. Now-Genlerin çalışma yükleri ve yoğunlukları fazla, hata yapma lüksleri yok. Now-Genler, aile şirketleriyle, gelecek nesillerin yetişmesi ve devir planlarıyla ilgileniyorlar. Krizler, ölümler gibi çeşitli zorluklarla baş etmeye çalışıyorlar.”

TAİDER 2020 yılı etkinlik ve toplantı takvimini hazırladı.

Paylaşım odaklı düzenledikleri toplantılarda aile şirketlerini ilgilendiren konularda faydalı bilgiler edindiklerini söyleyen İzmir Özel Çamlaraltı Koleji 3.nesil üyesi ve TAİDER İzmir İl Temsilcisi Gülçağ Gencer;” TAİDER bilgi ve paylaşım toplantıları üyelerimiz arasındaki iletişimi güçlendirmek açısından çok değerli. 2020 yılında da İzmir, Bursa, İstanbul ve Ankara temsilciliklerimizin organizasyonlarıyla her zamanki gibi yoğun bir etkinlik ve toplantı takvimi planladık. Şirketlerinin güçlü ve sürdürülebilir büyümesini misyon edinmiş tüm aile şirketi sahiplerini, gelecek nesil ve now-gen üyelerini Derneğimiz faaliyetlerini takip etmeye davet ediyoruz” dedi.  www.taider.org.tr

Toplantının ardından katılımcılar kendileri için özel olarak hazırlanan Mustafa Kemal Atatürk ve Latife Hanım’ın nikahlarının kıyıldığı, kurtuluş savaşının son başkomutanlık karargah binası olarak kullanılan İTK Uşakizade Köşkü özel tarih turuna katıldılar.

160 Yıllık Tarihi İTK Uşakizade Köşkü Hakkında:

Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının 91 gününü geçirdiği ve Latife Hanım ile evliliğini gerçekleştirdiği, 1991 yılına kadar eğitim amacıyla kullanılan ve günümüzde müze ev olarak korunan tarihi İTK Uşakizade Köşkü; ziyaretçilerine yaş gruplarına özel tur anlatımlarıyla tarihi yaşama imkanı sunmaya devam ediyor.