Patronum Vehbi Koç: Aile Şirketlerinde Profesyonellerin Yeri

13 Ocak 2019 Pazar Sait Halim Paşa Yalısı, İstanbul

TAİDER Aile Şirketlerinde Profesyonel Yöneticiler Konusunda Paylaşım Toplantısı Düzenledi

Aile şirketlerinin kurumsallaşmasını ve sürdürülebilir güçlü büyümesini destekleyerek, ülkemiz ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, Türkiye’nin çeşitli illerinde üyeleriyle bir araya geldiği “Aileler Buluşması” paylaşım toplantılarına devam etmekte.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği İstanbul Temsilciliği tarafından Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenen etkinlikte 38 yıl Koç Topluluğu’nda üst düzey profesyonel yönetici olarak çalışmış halen Şok Marketler Yönetim Kurulu Başkanı olan Cengiz SOLAKOĞLU konuk konuşmacı oldu. SOLAKOĞLU Aile şirketinde geçen profesyonel hayatında derlediği anılarını katılımcılarla keyifle anlatırken hem tecrübelerini paylaştı hem de aile şirketi sahipleri ve gelecek nesillerine tavsiyelerde bulundu.

Etkinliğin açılış konuşmasında TAİDER İstanbul İl Temsilcisi ve Çilingiroğlu Kundura 4.nesil üyesi Başak ÇİLİNGİROĞLU KURTOĞLU TAİDER’in aile şirketlerinin sürdürülebilirliği ile ilgili gerçekleştirdiği çalışmaları aktararak TAİDER’in 2019 etkinlik ve projelerinden bahsetti. Etkinlikte TAİDER Ailesi’ne yeni katılan üyelere üyelik belgesi ve rozeti TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Aydın ÖĞÜCÜ tarafından takdim edildi.

“Kriz dönemlerinde de iş yönettim ama hiçbir zaman gece uykum kaçmadı.”

Koç Grubunda çalıştığı 38 yılın ardından son 14 yılda çeşitli Aile şirketlerinde Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliği yapan Cengiz Solakoğlu konuşmasına başlarken Koç Grubu’nun “Memleketim varsa ben varım” etik değerleri ile yetiştiğini ve Koç Grubunun tüm aile şirketlerine örnek olacak bir gelişme ve yönetim sürecini başarıyla gerçekleştirdiğini belirtti. Kurumsallaşmanın insanlara bağımlı olmadan sistemin devamını sağlamak olduğunun unutulmaması ve kurumsallaşma sürecine kurucu hayatta iken başlanmasının çok önemli olduğunun altını çizdi.

Hakikat güneşi fikirlerin çatışmasından doğar, ortak akıl değişik fikirlerin özetleridir.”

Samimi paylaşımlarına devam eden SOLAKOĞLU “Patrona rağmen şirketin geleceği için fikirlerini açıkça söyleyen, kendine güvenen profesyonel yöneticiler ile aile şirketleri gelişir” dedi. Aile şirketi sahiplerinin çocuklarına işi yönetecek adamları seçmeyi ve onları doğru yönetmeyi öğretmelerini tavsiye eden SOLAKOĞLU Suna Kıraç’ın kurduğu Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı TEGV’in  24 yıldır iki buçuk milyondan çok çocuğa nitelikli eğitim desteği verdiğini örnekleyerek toplumda sosyal sorumluluk hizmet bilincinin oluşması ve sürdürülebilir bir yapıya ulaşması için aile şirketlerine önemli görevler düştüğünü de sözlerine ekledi.

Konuşmacılar

Cengiz SOLAKOĞLU