Aile İşletmeleri Derneği / TAİDER ’in üyeliği FBN-I Londra Zirvesi’nde Onaylandı

4 Ekim 2012 Perşembe Londra

Aile İşletmeleri Derneği / Taider’in de üyesi oldugu FBN-I (Family Business Network International / Aile İşletmeleri Uluslararası İletişim Ağı) (www.fbn-i.org)’ in 23.Uluslararası Zirvesi 4-6 Ekim 2012 tarihlerinde Londra’da düzenlendi. FBN-I aile işletmelerine destek vermek adına aile işletmeleri tarafından 1989 yılında kurulmuş kar gütmeyen uluslararası bir network. 28 ülkeden 5600 aile üyesi ile aile işletmelerinin jenerasyonlar boyunca başarılı olmasına destek vermek için çalışmalarını sürdürüyor.

TAİDER’in FBN-I ‘ ya yapmış olduğu üyelik başvurusu, Londra’ da yapılan 23.Dünya Zirvesi öncesi gerçekleşen FBN Genel Kurulu’nda kabul edilerek onaylandı.

Dünya çapındaki 5.600 üyesinden 800’ü aşkın aile temsilcisinin katılımı ile oldukça yoğun geçen bu zirvenin vizyonu, aile işletmelerinin dünyada büyüme ve sürdürülebilir gelişimde oynadığı rolü irdelemekti. “Olağanüstü Performans” başlık ve içeriğinde aile işletmeleri için başarının temel faktörleri ve gelecekte neler olabileceği konuşuldu.

Londra Olimpiyatları’ndan da alınan ilham ile bu zirvede delegeler aile şirketlerinin global arenadaki rekabet becerisini, bayrak yarışını ve yarışta başı çekmek için yaptıklarını tartıştılar. Zirvede aile şirketlerinin temsilcileri büyümeyi yakalamanın, insanlar için yeni çalışma ortamları yaratmanın ve kurumsallaşmanın bir aile şirketinin sürdürülebilirliğindeki önemli rolü mercek altına alındı.

23. FBN-I Londra Zirvesi’ne Türkiye’den TAİDER Yönetim Kurulu Üyeleri, Söke Un ve İnci Holding temsilcileri katıldılar.

Yedi Başlık Altında Çalıştaylar Yapıldı

Örnek aile vakalarının incelendiği çalıştay başlıkları GİRİŞİMCİLİK, YÖNETİM DEVRİ, DEĞERLER, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, İNSAN SERMAYESİ, VARLIK YÖNETİMİ ve LİDERLİK idi.

12 farklı ülkeden, 16 farklı ailenin vaka olarak sunum yaptığı bu çalıştaylardan biri olan YÖNETİM DEVRİ konusunda “Başarı için Yönetim ve Güç Paylaşım Platformları “ başlığı altında Türkiye’den İnci Holding’ de bir sunum yaptı.Taider üyesi Haluk Alacaklıoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen sunumu İnci Ailesi 2.kuşağından Perihan İnci ve 3.kuşağından Şelale Zaim gerçekleştirdi.

Konferansın sonunda bayrak, 10-12 Ekim 2013 te 24.Uluslararası Zirve ‘ye, Rio de Janeiro’ da ev sahipliği yapacak Brezilya’ya törenle teslim edildi.

Taider , Türkiye’nin birçok ilinden 40’ın üzerinde aile şirketi bir araya gelerek Aile İşletmeleri Derneği olarak kuruldu. Aile şirketleri için dinamikleri anlamak ve başarılı yönetilmek, gelişim, organizasyon, kurumsallaşma, sürdürülebilirliği sağlamak gibi konularda bilgi üretmek, en güncel eğitimleri edinmek ve deneyimleri paylaşmak amacıyla faaliyete başlayan TAİDER, 40’ ın üzerinde şirketin katılımı ile kuruluş aşamasını tamamladı.Türkiye’nin birçok ilinden aile şirketlerinin katılımı ile kurulan dernek, iş sahibi aileler arası iş birliği, dayanışma, paylaşım ve iletişim ağı yaratmayı hedefliyor.