Etkinlikler

Etkinlikler

Türk Aile Şirketlerinin Küresel Olması için İlişkiler Ağı Kurma ve Yönetimi

5 Ekim 2016 Çarşamba Ankara Sanayi Odası

TAİDER Ankara Temsilciliği Açılış Toplantısında “Türk Aile Şirketlerinin Küreselleşmesinde İlişkiler Ağı Kurma” Konusu Masaya Yatırıldı

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, toplantılarında aile şirketlerindeki ihtiyaçların saptanması, değerler yönetimi, güven ilişkisinin korunması, ailede uyuşmazlıkların etkin yönetimi, kurumsallaşma, nesiller arası devir planlaması, ailede ve işte doğru iletişim gibi aile şirketleri açısından önem taşıyan konuları gündeme taşıyor.

TAİDER üyeleri ve ülkemizin önde gelen aile şirketi temsilcileri ile gelecek nesil üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği, 5 Ekim Çarşamba günü, Ankara Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sumer Tömek Bayındır Dernek hedef ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.  Tıpkı yürürken ayağın zemine, zeminin ayağa karşı koyması veya suya karşı gelen kulaçlar gibi farklı fikirlerin sürtüşmesinden çıkan itici gücün bir ivme enerjisi yarattığını söyleyen Bayındır, bu bütünsel anlayış ve enerjinin iş sahiplerince doğru yönetilmesi halinde ailede ve işte başarının yakalanacağını sözlerine ekledi.  

TAİDER Ankara temsilcisi ve Canpa Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, aile şirketlerinin farklı nesillerinin biraraya geldiği TAİDER etkinliklerinde paylaşılan tecrübenin üyelerin aile ve iş hayatlarına olumlu yansımaları olduğunu gördüğünü ve bunun vazgeçilmez değerde olduğunu söyledi.

Panelde konuşan Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı “Aile işletmeleri dünyada ekonominin yüzde 70’ine yakınını taşıyor. Türkiye’de ise aile işletmeleri ekonominin neredeyse yüzde 95’ini taşıyan önemli bir konumda. Türkiye olarak 2023’te dünyadaki en büyük ilk 10 ekonomi arasında yer alma hedefimiz bu şirketlerle, bu markalarla olacak. Bu yüzden aile işletmelerinin küresel ilişkiler ağını güçlendirmesi büyük öneme sahip. Aile işletmeleri olarak başarımızı daha küresel noktaya taşımak ve büyümek için yerel ve uluslararası ilişkileri doğru yönetmek ve doğru iletişim kurmak kritik bir nokta” dedi.

İletişim ağı kurmada davranış biçimleri ve alışkanlıkları hakkında dünyadan ve Türkiye’den örnekler vererek sözlerine başlayan EU Kurumsal Danışmanlık Kurucu Ortağı Erkut Uludağ, uzun soluklu iş ilişkileri geliştirmek için bulunulan ortamda paylaşıma açık ve doğal olmanın önemini vurguladı.  İlişki ağını yönetirken en az bir sene öncesinden plan yapmak ve bu konuya emek ve zaman harcamak gerektiğinin altını çizdi.  

Toplantının son bölümündeki soru-yanıt kısmında, katılımcılar merak ettikleri konuları yöneltme imkânı bulurken, toplantının sonunda tüm konuşmacılara değerli paylaşımlarından ötürü TAİDER’e özgü tasarlanan “ailede birlik” temalı seramik anı hediyesi verildi. Etkinlik, tüm katılımcıların toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. 

TANITIM VİDEOMUZU İZLEYİN

ÜYELERİMİZ

Kurumsal Üyelerimiz

E-Bülten Aboneliği