Events

Events

Aile ve İş'te Kurumsallaşma ile 4. Nesile Doğru

Tuesday, January 15, 2019 İzmir

Aile ve İş’te Kurumsallaşma ile 4. Nesile Doğru

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği İzmir Temsilciliği tarafından düzenlenen Aileler Buluşması’nın bu ayki konuğu İnci Ailesi 2.,3.,4. Nesil üyeleri oldu. “Aile ve İş’te Kurumsallaşma ile 4. Nesile Doğru” konulu toplantıda konuşan İnci Ailesi üyeleri; Emel ÖNAL ÖZKAYA, Ümit İNCİ ELBİRLİK, Şerife İNCİ EREN, Meral İNCİ ZAİM, Perihan İNCİ, , Mustafa ZAİM, Yaşar EREN, Neşe GÖK, Ece ELBİRLİK ÜRKMEZ, Şelale ZAİM GORTON, Orkun ÜRKMEZ, Acar GÖK tecrübelerini TAİDER üyeleri ile paylaştı.

Etkinliğin hoş geldiniz konuşmasını gerçekleştiren TAİDER İzmir İl Temsilcisi ve Volkan İtfaiye Araçları 2. nesil üyesi Duygu TECİM, TAİDER’in aile şirketlerinin sürdürülebilirliği ile ilgili gerçekleştirdiği çalışmaları aktararak TAİDER’in gelecek etkinliklerden bahsetti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TAİDER Başkanı Aydın ÖĞÜCÜ TAİDER’in 7 yıl önce İzmir’de 40 kurucu üye ile kurulmuş olmasından, bugün 600 üyeye ulaşmasından onur duyduğunu aktardı. TAİDER’in kuruluşuna vesile olan İnci Ailesi’ne tekrar teşekkürlerini sunan ÖĞÜCÜ, 70 kişilik katılımla gerçekleşen etkinlikte İzmirli üyeler ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını aktardı.

Ailenin 2. neslini temsil eden, kurucu Cevdet İnci’den sonra yönetimi devralan 5 kız kardeş, erkek egemen otomotiv tedarik sanayisinde ezberleri bozan deneyimlerini paylaşırken, eşleri de şirketlerin tarihlerinde yaşanmış önemli olaylar ve dönüm noktalarından bahsetti. Bir aile şirketinin kurumsallaşmasında önce ailenin kurumsallaşmasının kritik önem taşıdığına inanan ailenin ikinci nesil üyeleri, bu yola çıkan her şirketin öncelikle kendilerine özgü bir aile anayasası hazırlayarak işe başlamalarını önerdi. Önemle vurgulanan bir başka konu ise, yönetim kurulu ve icra yetkilerinin ayrı olması gerektiği yönündeydi. Üyeler ayrıca Yönetim Kurulu’nda aile üyeleriyle birlikte bağımsız danışman üyelerin de yer almasıyla ortaya çıkan farklı görüşleri zenginlik olarak gördüklerini belirtti 3. nesile devrini başarıyla tamamlayan şirkette, 3.nesil üyeler de yeni vizyon ile gözlerini geleceğe çevirdiklerinin mesajını verdi. Geçtiğimiz yıllarda kurulan İnci Aile Ofisi ile birlikte sürdürülebilirlik yolunda atılan önemli adımdan bahsedildi. 67 yıldır süregelen aile şirketi başarısında, global oyuncularla gerçekleştirilen ortaklıklarla yaratılan sinerjinin de büyük etkisi olduğuna değinildi. Toplantıda söz alan 4. nesil en genç katılımcı ise aile meclisi üyeliğinin kendisine kattığı değerlere dikkat çekti.

TAİDER’e özgü etkinliklerden biri olan Aile Buluşmaları Toplantıları” aile, iş ve ortaklık çemberlerinde yer alan aile şirketi üyelerinin anı ve deneyimlerinin güvenli ortamda paylaşıldığı, TAİDER üyelerinin konuk konuşmacı olduğu programlar dahilinde TAİDER temsilciliklerinin bulunduğu Bursa, İstanbul, Ankara ve İzmir’de devam etmektedir. 

WATCH OUR INTRODUCTION VIDEO

OUR MEMBERS

Corporate Members

E-Newsletter Subscription